Pusaudzis Fati gūst divus vārtus un kaldina "Barcelona" uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ansu Fati
Ansu Fati Foto: AFP / Scanpix

Vien 17 gadus vecais Ansu Fati svētdien Spānijas futbola čempionātā izcēlās ar diviem vārtiem, kaldinādams savas komandas "Barcelona" uzvaru.

"Barcelona" mājās ar 2:1 (2:0) uzvarēja "Levante".

Abus vārtus uzvarētāju labā no Lionela Mesi piespēles guva 17 gadus vecais Fati, kurš tādējādi kļuva par visu laiku jaunāko vārtu guvēju Spānijas čempionātā. Ieprieks'17 gadu un 115 dienu vecumā vārtus šajā čempionātā 2010.gadā guva Malagas komandas spēlētājs Huanmi Himeness. Fati svētdien vārtus guva 17 gadu un 94 dienu vecumā.

Pirmie vārti spēlē tika gūti 30.minūtē, kad Mesi ar tālu piespēli vienatnē pret vārtsargu izvirzīja Fati, kurš īsi pēc tam bija nekļūdīgs. Jau minūti vēlāk Mesi soda laukumā pamanīja, ka laukuma kreisajā pusē nepiesegts stāv Fati. Argentīnietis bumbu piespēlēja Fati, pusaudzim gūstot otros vārtus spēlē.

Viesi savus vienīgos vārtus guva kompensācijas laika otrajā minūtē, kad ar tālu un precīzu sitienu izcēlās Rubens Ročina.

Citā spēlē "Getafe" viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Bilbao "Athletic". Viesu komandas labā izcēlās Damjans Suaress un Haime Mata.

Savukārt "Sevilla" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Alaves".

Seviļas komandā vārtus guva Lukass Okamposs, bet pretējā laukuma pusē precīzi sita Hoselu.

Dienu iepriekš "Granada" savā laukumā ar 2:1 (1:1) uzvarēja Barselonas "Espanyol".

"Granada" vienībā izcēlās Darvins Mačis un Karloss Fernandess, bet vienīgos Barselonas kluba vārtus iesita Rauls de Tomass.

Citā spēlē Madrides derbijā uzvaru ar 1:0 (0:0) svinēja "Real", kas pieveica "Atletico". Vienīgos vārtus mača 56.minūtē guva Karims Benzemā.

Pie minimālas uzvaras tika arī "Valencia", kas mājās ar 1:0 (0:0) pārspēja Vigo "Celta". Karloss Solers vienīgos vārtus spēlē iesita 77.minūtē.

Pēc 22 spēļu kārtām pirmajā vietā ar 49 punktiem ir Madrides "Real", par trim punktiem iepaliek "Barcelona", 39 punkti ir "Getafe", bet pirmo četrinieku ar tikpat punktiem noslēdz "Sevilla". Tālāk seko "Valencia" ar 37 punktiem, bet par vienu mazāk ir Madrides "Atletico".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu