Plaša mēroga meklēšana nakts garumā. Kā dabas takās Igaunijā pazuda divas sievietes un seši suņi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Svētdienas, 2. februāra, naktī Igaunijas policija saņēma informāciju, ka bezvēsts pazudušas 46 un 36 gadus vecas sievietes, kas ar suņiem pa dienu bija devušās uz pārgājienu taku, bet ap pusnakti vēl nebija atgriezušās mājās. Portāls "Postimees" atklāj, kā likumsargi pirmdienas rītā sievietes ar suņiem atrada dzīvas un veselas.

Svētdien pusdienlaikā sievietes devās ar sešiem lieliem suņiem uz Jussi dabas takām. Kad viņas neatgriezās mājās līdz pusnaktij, radinieki ziņoja policijai par personu pazušanu.

Tūlītēji tika sākta informācijas vākšana un sarunas ar radiniekiem, lai pēc iespējas precīzāk noteiktu iespējamo bezvēsts pazudušo atrašanās vietu.

Tā kā viņu automašīnas atradās dabas taku stāvlaukumā, bija pamats uzskatīt, ka viņas vēl nav izgājušas no meža un varētu atrasties kaut kur tuvumā.

Viņu meklējumos tika iesaistīti Igaunijas Glābēju departamenta drons, kā arī policijas un robežsardzes departamenta helikopters, ar kura palīdzību bija iespējams "ķemmēt" sarežģīto dabas parka reljefu.

Meklēšanas operācija ilga līdz agrai rīta stundai, pēc kuras tika nolemts ievest vēl papildus aprīkojumu, lai pēc iespējas ātrāk atrastu pazudušos. Tā kā šajā reģionā ir slikts telefona signāls, ne radinieki, ne policija nevarēja sazināties ar pazudušajām sievietēm pa regulāriem sakaru kanāliem, kā arī viņu tālruņu signālus nebija iespējams izsekot.

Uz vietas atradās arī dronu ārkārtas reaģēšanas personāls un brīvprātīgo komanda, kas gatavojās pārmeklēt teritoriju.

No rīta tika izsaukts Policijas un robežsardzes departamenta helikopters, ar kura palīdzību viņi vēlējās pārbaudīt purvus, kas atrodas netālu no pārgājiena takas, un citas grūti pieejamas vietas.

Pirms helikoptera ierašanās notikuma vietā dabas parka darbinieks mežā pamanīja sievietes. Viņš viņām iedeva mobilo tālruni, lai piezvanītu tuviniekiem un pateiktu, ka ar viņām viss ir kārtībā.

Izrādījās, ka viens no suņiem vienā brīdī vairs nevarēja paiet, tāpēc sievietes nolēma palikt mežā līdz rītausmai, lai augumā brangais mīlulis varētu atpūsties.

Ātrā palīdzība pārbaudīja atrasto personu veselības stāvokli - ar viņām viss bija kārtībā. Suns, kuram bija grūtības ar kustībām, un citi četrkājainie draugi no meža tika izvesti ar automašīnu.

"Mēs pateicamies radiniekiem, kuri ziņoja, ka viņu ģimenes locekļi savlaicīgi neatgriezās mājās no pastaigas. Svarīgi atcerēties, ka jo ātrāk policija par to uzzina, jo ātrāk var sākt meklēšanu un jo lielāka ir varbūtība, ka cilvēki, kuri pazūd mežā, tiks atrasti dzīvi un veseli. Ja tuvinieks nav atgriezies pieņemamā laikā, pirms pats sākat meklēšanu, jums par to jāinformē policija," norādīja policija.

Kārtībsargi norādīja, ka, dodoties pārgājienos mežā, jārēķinās ar to, ka uzturēšanās tur var ieilgt, tāpēc vienmēr jāņem līdzi uzlādēts mobilais telefons un lukturītis. Ar laternas palīdzību jūs varat justies tumšā mežā droši un izgaismot ceļu laukā no tā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu