Rēzeknes pusē mantojuma dēļ smagi piekauj un izliek no mājām nelaiķes dzīvesbiedru (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Nav retums, ka pēc vientuļa sirmgalvja nāves uz "mantas dalīšanu" uzrodas iepriekš nedzirdēti radinieki. Līdzīgi noticis Rēzeknes novadā, kad uz nelaiķes īpašumu "aci uzlikuši" attāli radinieki, viens no viņiem pat esot piekāvis mirušās sievietes civilvīru, kurš tur mitinājies. Sirmgalvis pēc atveseļošanās slimnīcā vairs savās mājās nav varējis iekļūt, jo tur jau dzīvojot radinieki, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Antons un nu jau mūžībā aizgājusī Broņislava sievietes mājā nodzīvoja teju 30 gadus. Kopdzīves laikā pāris iekārtoja saimniecību, gādāja par vairāk nekā 30 hektāru lielo īpašumu, tai skaitā mežiem, norāda raidījums.

"Mums bija tehnika sapirkta, uztaisījām remotu. Es viņai kādreiz biju teicis, ka vajadzētu kaut ko darīt ar norakstīšanu, varbūt uz mani, bet Broņa man atbildēja: "Vai tu gaidi manu nāvi?" Pirms dažiem gadiem viņa nomira, ar sirdi bija švaki, testaments nebija uzrakstīts, bet dzīves laikā viņa man teica, ka savu dzīvi es tur nodzīvošu. Tā arī paliku dzīvot pēc viņas nāves," raidījumam atklāj sērojošais Antons.

Nelaiķei bērnu neesot, vienīgā tuvākā radiniece māsa dzīvojot Vācijā. Viņai neesot intereses mantot īpašumu.

"Pēc Broņas nāves par to aktīvu interesi izrādīja attāli nelaiķes radinieki no iepriekšējā vīra puses," stāsta Antons.

"Pirmos mēnešus viņi nāca pie manis, kaut ko rakņājās, teica, ka it kā palagus paņemšot. Es tā kā negribēju dot. Tikai pēc tam sapratu, ka viņi meklē dokumentāciju par īpašumu. Viena no tām radiniecēm strādāja pagastā, viņa zināja, kā lietas sakārtot, lai dabūtu īpašumu, bet visa dokumentācija bija citur, es to glabāju savā dzīvoklī, kurš pieder man," norāda Antons.

Antons stāsta, ka kādu dienu mājā ieradās vesela attālo radinieku delegācija, viens no nelūgtajiem viesiem viņu esot smagi piekāvis.

"Ieradās, bija sadzērušies. Mājas durvis bija vaļā, ienāca pa taisno istabā, uzreiz pa galvu iesita ar kaut ko.

Spēcīgi iesita, uzreiz nokritu. Viņš mani sita kādas piecas, sešas reizes, arī tad, kad biju nokritis zemē. Pēc tam piecēlās un spārdīja ar kājām," atklāj cietušais sirmgalvis.

Antons pastāstīja, ka sitienu dēļ viņam galvā bijis asins izplūdums, kā dēļ tagad vecais kungs švaki dzirdot un redzot.

Pēc piedzīvotā Antons slimnīca pavadījis 16 dienas. Vēlāk Valsts policijā ierosinājis kriminālprocesu.

Tiesu medicīnas ekspertīzē konstatēja smagus miesas bojājumus. Antons stāsta, ka "pēc iznākšanas no slimnīcas viņš vairs nevarēja iekļūt mājā, jo slēdzenes tikušas nomainītas. Nu īpašumā saimniekojot nelaiķes attālie radi".

Vīrietis bažījas, ka mantojuma lietu nokārtojuši nelikumīgā ceļā. Antons ir samierinājies ar māju zaudēšanu, bet uztraucas, ka, lai gan notiek tiesvedība, piekaušanā vainotais varētu izsprukt sveikā, atklāj raidījums.

"Bez Tabu" izdodas satikt apsūdzēto Ilmāru. Viņš vairījies no kameras objektīva un noliedzis, ka būtu sitis Antonu, un apšauba ekspertīzes slēdzienu. Ilmārs ir pārliecināts, ka uzvarēs tiesā.

Latvijas Republikas Prokuratūrā informē, ka apsūdzētā puse tiesā vēlējusies apstrīdēt tiesu medicīnas eksperta slēdzienu, kas apstiprina smagos miesas bojājumus, tomēr šī vēlme neesot uzklausīta.

"Katram ir sava aizstāvības taktika. Arī apsūdzētie izmanto jebkuru iemeslu, lai cīnītos par savu taisnību, tai skaitā apšauba dažādus pierādījumus. Tā ir daļa no procesa. Tāpēc ir tiesa, kas izvērtē pierādījumus. Jāgaida tiesas spriedums, taču, ja lieta ir nonākusi tiesā, prokurora ieskatā pierādījumi ir pietiekami, lai personu atzītu par vainīgu," raidījumam norādījusi Latvijas Republikas Prokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 125. panta "Tīši smagi miesas bojājumi" pirmās daļas, kas vainīgajam paredz sekojošu sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu