Aiziet bojā dzimšanas dienā. Jelgavas novadā jubileja pārvēršas ugunsnelaimē, kas laupa trīs dzīvības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdienas, 1. februāra, naktī nelielajā ciematā Ūdeles, Jelgavas novadā, kādā ķieģeļu mājā dzimšanas dienas svinības pārvērtās postošā ugunsgrēkā. Liesmas laupīja gaviļnieka, divu viesu un suņa dzīvības, vēsta raidījums "Degpunktā".

Trīsdesmit gadu – tieši tik palika kādam vīrietim, kurš nākamgad savu dzimšanas dienu vairs nesvinēs.

Kļuvis skaidrs, ka uguns mājoklī plosījusies jau kādu laiku. Daži no tuvākajiem kaimiņiem centušies nepakļauties panikai un, nesagaidot ugunsdzēsējus, paši lauzušies degošajā miteklī un veiksmīgi izvilkuši kādu vīrieti, kas atradies netālu no ārdurvīm.

Paralēli dzēšot liesmas, ugunsdzēsēji pārmeklējuši istabas un uzgājuši divu stipri apdegušu cilvēku mirstīgās atliekas.

Mirkli vēlāk, kad glābēji nedaudz savaldījuši liesmas un tikuši uz nama otru stāvu, atrasts vēl viens bojāgājušais. Māja izdegusi visā simts kvadrātmetru platībā, un cīņu ar liesmām ugunsdzēsēji beidza ap diviem naktī, norāda "Degpunktā".

"Ņemot vērā tos apstākļus, ka uz ierašanās brīdi jau ēka dega pilnā platībā, tiek secināts, ka par ugunsgrēku paziņots novēloti. Par apgrūtinājumiem blakus objektam nebija ūdens ņemšanas vietas, tādēļ ūdens tika nodrošināts ar pievešanu," raidījumam norāda VUGD Zemgales reģiona brigādes komandiera vietnieks Raivis Pužulis.

Visticamāk, mājinieki nebija laikus pamanījuši postu, jo visi bijuši spēcīgā alkohola reibumā.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu