Jaunā koronavīrusa upuru skaits pārsniedz 400, saslimuši vairāk nekā 20 000

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 425 cilvēkiem, tostarp 64 no viņiem miruši pēdējo 24 stundu laikā, otrdien, 4. februārī, ziņoja veselības aprūpes amatpersonas.

Saskaņā ar Ķīnas Nacionālās veselības komisijas datiem pieaudzis arī apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits, sasniedzot 20 438.

Svētdien Filipīnās tika reģistrēts pirmais nāves gadījums ārpus Ķīnas, ko izraidījusi inficēšanās ar jauno koronavīrusu, kamēr inficēšanās ar to konstatēta jau 24 valstīs.

Arī Honkongā reģistrēts pirmais nāves gadījums no jaunā koronavīrusa, otrdien paziņojušas varasiestādes.

Mirušais ir 39 gadus vecs Honkongas iedzīvotājs, kurš 21.janvārī devās uz slimības epicentru Ķīnas pilsētu Uhaņu un divas dienas vēlāk atgriezās Honkongā.

Savukārt Japāna ir noteikusi karantīnu kruīzu kuģim ar 3500 cilvēkiem un veic viņiem jaunā koronavīrusa testus pēc tam, kad Honkongā izkāpušam pasažierim šis tests bija pozitīvs.

Vairāki karantīnas darbinieki pirmdienas vakarā uzkāpa uz kruīzu kuģa "Diamond Princess" Jokohamas ostā, lai pārbaudītu visu 2500 pasažieru un 1000 apkalpes locekļu veselību.

To tika nolemts darīt pēc tam, kad 80 gadus vecam pasažierim, kas 25.janvārī no šī kuģa izkāpa Honkongā, vīrusa tests bija pozitīvs.

Japānas valdības galvenais preses sekretārs Josihide Suga pirmdien paziņoja, ka varas iestādes pakļaus karantīnai šo kuģi, kas ieradās Jokohamā dienu agrāk par sākotnēji plānoto laiku.

Šim kuģim jau vienreiz bija veikta karantīna, kas notika sestdien Okinavas prefektūras Nahas ostā. Otrā karantīna tika organizēta, kad kļuva zināms, ka Honkongā izkāpušais vīrietis ir inficējies.

Japāna kopš sestdienas aizliedz iebraukt ārzemniekiem, kas pēdējās nedēļās bijuši Ķīnas Hubei provincē - jaunā koronavīrusa uzliesmojuma epicentrā, kā arī Ķīnas pilsoņiem ar Hubei provincē izdotām pasēm. Iebraukšana var tikt liegta arī cilvēkiem, kuriem izpaužas šī vīrusa simptomi.

Japāna jau ir liegusi iebraukšanu astoņiem ārzemniekiem, pirmdien sacīja Suga.

Veselības ministrija pirmdien paziņoja, ka 20 cilvēkiem Japānā jaunā vīrusa tests bijis pozitīvs, bet četriem no viņiem nav izpaudušies tā simptomi.

Japāna ir repatriējusi vairāk nekā 500 savu pilsoņu no Hubei provinces administratīvā centra Uhaņas pilsētas, kurā sākās vīrusa uzliesmojums.

Tikmēr Uhaņā, kas tiek uzskatīta par infekcijas epicentru, pabeigta īpašās slimnīcas celtniecība, kas veikta desmit dienu laikā, un pirmdien tā uzņēmusi pirmo pacientu.

Jau ziņots, ka ANO Pasaules Veselības organizācija 30. janvārī izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu