Krievija gatavojas plašai koronavīrusa izplatībai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ķīnas iedzīvotāja un mediķi
Ķīnas iedzīvotāja un mediķi Foto: EPA/Scanpix

Krievija gatavojas iespējamajam jaunā koronavīrusa uzliesmojumam, otrdien, 4. februārī, atklājis veselības ministra vietnieks Sergejs Krajevojs.

Krievijai ir 4300 kilometrus gara zemes robeža ar Ķīnu, kur jaunā koronavīrusa upuru skaits ir pieaudzis līdz 425 cilvēkiem, bet apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 20 400.

Ārpus Ķīnas reģistrēti divi nāves gadījumi - Filipīnās un Honkongā.

Krievijā līdz šim apstiprināti divi inficēšanās gadījumi. Abi saslimušie ir Ķīnas pilsoņi, kuri tiek ārstēti slimnīcās Sibīrijā.

Krajevojs sacīja, ka ir grūti prognozēt, kā jaunais koronavīruss skars Krieviju ar tās 147 miljoniem iedzīvotāju, bet pavēstīja, ka Krievija gatavojas iespējamajai plašai vīrusa izplatībai.

Krievija ir ierobežojusi iespējas šķērsot tās robežu ar Ķīnu, apturējusi tiešos avioreisus un vilcienu satiksmi, plāno deportēt ārvalstu pilsoņus, kuri inficējušies ar jauno koronavīrusu, un nosūtījusi pirmo lidmašīnu, lai evakuētu savus pilsoņus no slimības epicentra Ķīnas pilsētas Uhaņas.

Vismaz divos reģionos - Uļjanovskas un Samaras - gripas uzliesmojuma dēļ līdz nedēļas beigām slēgtas skolas, taču amatpersonas apgalvo, ka tas nekādi nav saistīts ar jauno koronavīrusu.

Uļjanovskas apgabalā atcelti arī visi lielie sabiedriskie pasākumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu