Ķirurgs Lielbritānijā vairāk nekā 20 gadus melojis sievietēm, ka viņas slimo ar krūts vēzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Vairāk nekā tūkstotis sieviešu tika pakļautas sāpīgai un dzīvi mainošai operācijai pie notiesātā ārstā Aiana Patersona. Viņš vairāk nekā divu desmitgažu garumā spēja palikt nesodīts, darbojoties Nacionālajā veselības dienestā (NVD) un vairākās privātajās slimnīcās Lielbritānijā, vēsta laikraksts "The Independent".

Patersons ar savu harizmu apbūra savas pacientes un tika raksturots kā "apburošs". Patiesībā viņš meloja pacientēm. Dažām sievietēm viņš stāstīja, ka viņām ir vēzis un nepieciešams veikt mastektomiju (piena dziedzeru audu izņemšana), lai gan patiesībā sievietes bijušas veselas.

Tikmēr pacientes, kurām bija krūts vēzis, tika atstātas ar lielu risku slimības attīstībai. Patersons bija operējis aptuveni 1200 sievietes, bet apmēram 675 no viņām ir gājušas bojā.

Neraugoties uz to, ka pirmās aizdomas par viņu radās 1998. gadā, nekādi pasākumi netika veikti pat līdz 2011. gadam, kad Patersonu apturēja organizācija "The Heart of England Foundation Trust".

2017. gadā ārsta tika notiesāts uz 20 gadiem. Kopumā 750 sievietes saņēma kompensāciju vairāk nekā 43 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu