Zinātnieki uzskata, ka čatošana gājējiem ir bīstamāka nekā mūzikas klausīšanās vai runāšana pa telefonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Telefona lietošana, kamēr pastaigājies pa ielu, rada lielāku risku negadījuma notikšanai. Tā ir lielāka iespēja negadījumam nekā runāšana pa telefonu vai mūzikas klausīšanās, uzskata kanādiešu zinātnieki, vēsta televīzijas kanāls CNN.

Čatošanas bīstamība tiek saistīta ar nespēju redzēt, kas notiek tepat priekšā, kā arī ar neskatīšanos pa labi un pa kreisi, kamēr tiek šķērsots ceļš. Salīdzinājumā ar runāšanu pa telefonu - tas aizņem īsāku laika posmu ceļa šķērsošanai. Savukārt mūzikas klausīšanās neatstāj ievērojamu risku gājēju drošībai.

Kanādas pilsētas Kalgari universitātes pētnieki uzsakta, ka šim pētījumam ir nepieciešama turpmāka analīze. Viņi atzīmē, ka gājēju neapdomība rada arvien lielākas problēmas visā pasaulē.

Katru gadu bojā iet aptuveni 270 000 gājēju visā pasaulē, kas ir apmēram piektā daļa no visiem ceļu satiksmes negadījumiem. 

Pētnieki apkopoja datus no 14 citiem līdzīgiem pētījumiem, kuros aplūkoti ceļu satiksmes negadījumu cēloņi. Tomēr viņi atzīmēja, ka pētījumu kvalitātes trūkuma dēļ viņi nespēja veikt vispārinātus paziņojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu