"Viņi kopā spēlē lielisku basketbolu." Porziņģa treneris par latvieša rezultatīvo sniegumu Dončiča prombūtnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails ir noliedzis, ka Porziņģa rezultatīvajam sniegumam pēdējās spēlēs būtu saistība ar Luka Dončiča prombūtni, vēsta "Dallas Morning News".

Aizvadītajā nedēļā "Mavericks" slovēņu superzvaigzne Luka Dončičs treniņa laikā iedzīvojās potītes savainojumā, kas viņam liegs iziet laukumā aptuveni divas nedēļas. Kopš tā brīža Dalasas klubs ir aizvadījis trīs spēles.

Porziņģis ir piedalījies divos no minētajiem mačiem. Abās spēlēs latviešu uzbrucējs atzīmējās ar 35 vai vairāk punktiem. Šāda Porziņģa "eksplozija" tieši Dončiča prombūtnē, kā fanu tā mediju vidū radījusi jautājumu, vai latvietis bez Dončiča laukumā tomēr neizskatās labāk?

Komandas galvenais treneris Riks Kārlails sarunā ar medijiem šādu domu noliedza.

"Mēs esam izdarījuši pietiekami, lai puiši saprastu kā vienam ar otru jāsaspēlējas, kad Luka ir ārpus sastāva. Tas, protams, ir labi, bet mums Luku vajag atpakaļ," izteicies Kārlails.

"Viņi kopā spēlē lielisku basketbolu. Es zinu, ka viņi abi kopā var būt ļoti labi. Tikai tāpēc, ka vienā spēlē kāds no puišiem izceļas ar rezultativitāti un nākamajā nē, vēl neko nenozīmē. Galvenais ir uzvarēt," turpinājis "Mavericks" stūrmanis.

Šobrīd Dalasas klubs ar 50 spēlēs izcīnītu 31 panākumu ieņem sesto vietu Rietumu konferencē. Tajā pašā laikā "Mavericks" par vienu spēli atpaliek no piektajā vietā esošajiem "Rockets", savukārt rietumu ceturtā labākā vienība, Jūtas "Jazz" dalasiešus apsteidz par divām spēlēm. Tiesa, "Mavericks" spēlētājiem nav vietas atslābumam, jo Rietumu konferences septītā labākā komanda, Oklahomsitijas "Thunder" no Porziņģa pārstāvētās vienības atpaliek vairs tikai vienu spēli.

Porziņģis šajā sezonā vidēji spēlē ir izcēlies ar 17,8 punktiem, 9,1, atlēkušo bumbu un 1,9 bloķētiem metieniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu