Dzēruša un vardarbīga tēva dēļ 15 gadus veca meitene Rīgā spiesta saukt policiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policija (RPP) pagājušajā nedēļā palīdzējusi kādai 15 gadus vecai meitenei, kuras tēvs alkohola reibumā sastrīdējies ar māti un iesitis meitenes 13 gadus vecajai māsai, aģentūra LETA uzzināja RPP.

Pēc policijas sniegtās informācijas, 30.janvāra pēcpusdienā RPP saņēma informāciju no kādas 15 gadus vecas meitenes, kuras tēvs pārnācis mājās alkohola reibumā un uzsācis konfliktu ar māti.

Strīda laikā vīrietis savu dzīvesbiedri saķēris aiz matiem un mēģinājis sist ar dūrēm. Notiekošajā iejaukusies ziņotājas māsa, taču arī pret viņu tēvs bijis agresīvs - tēvs viņai iesitis tā, ka 13 gadus vecā meitene nokritusi un atsitusies pret sienu. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā RPP Kurzemes pārvaldes ekipāža.

Policijā skaidroja, ka likumsargus pie nama ieejas sagaidīja izsaucēja. Meitene policistus ieveda dzīvoklī, kur sastapta arī māte un māsa. Noskaidrojot notikušo, nolemts izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus. Meiteņu māte skaidroja, ka vīrs pēc agresīvās uzvedības aizgājis uz blakus istabu, kur uzreiz aizmidzis.

Gaidot mediķus, sievietei izskaidrotas viņas tiesības rakstīt iesniegumu par vardarbīgā vīra nošķiršanu. Viņa sākotnēji šādu iespēju noraidīja, skaidrojot, ka vīrs tāpat atnākšot atpakaļ. Tomēr cietušajai izskaidrots, ka nošķiršanas gadījumā viņam būs liegums tuvoties mājvietai astoņas dienas. Turklāt šo termiņu caur tiesu ir iespējams pagarināt.

Savukārt, ja agresīvais dzīvesbiedrs nolems lieguma laikā atgriezties, tad viņam iestāsies kriminālatbildība.

Pārrunu laikā notikuma vietā ieradās mediķi, kuri apskatīja gan māti, gan meitu. Tūlītēja hospitalizācija nebija nepieciešama.

Drīz pēc tam māte ar meitām pārrunājusi situāciju ģimenē, un meitas māti pierunājušas rakstīt iesniegumu.

Sieviete pieņēma lēmumu uzrakstīt iesniegumu par nošķiršanu, pēc kā likumsargi devās uz blakus istabu. Varmāka tika pamodināts. Arī viņam lūgts izskaidrot, kāpēc pacēlis roku pret sievu un meitu, uz ko viņš atbildējis ar cieņu aizskarošiem vārdiem, ka tā neesot policistu darīšana.

Vīrietim lūgts paņemt savas mantas, lai dotos uz ilgāku laiku prom no mājvietas. Viņš par notiekošo bijis ļoti neapmierināts un periodiski lamājies uz policistiem. Ņemot vērā, ka agresors nav spējis nomierināties, turpināja draudēt apkārtējiem un traucēja policijas darbu, viņš tika aizturēts par sīko huligānismu.

Savukārt saistībā ar vīrieša veiktajām darbībām, kas ietekmēja viņa bērnus, uzsākta arī administratīvā pārkāpuma lieta par emocionālu un fizisku vardarbību pret bērniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu