Merzļikins starp labākajiem NHL vārtu vīriem vairākos statistikas rādītājos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins un Niks Folino
Elvis Merzļikins un Niks Folino Foto: Reuters/ScanPix

Kopš somu vārtsargs Joonas Korpisalo aizvadītā gada nogalē iedzīvojās savainojumā, Kolumbusas "Blue Jackets" neapšaubāms pirmais vārtsargs ir bijis Elvis Merzļikins. Latviešu vārtsargam uzticību ir izdevies attaisnot un šobrīd viņš ir starp līgas labākajiem vārtu vīriem jau vairākos statistikas rādītājos.

"Blue Jackets" hokejistiem aizvadītajā naktī pagarinājumā ar rezultātu 1:0 izdevās izcīnīt uzvaru pret sava bijušā vārtsarga Sergeja Bobrovska pārstāvēto Floridas "Panthers" vienību. Merzļikinam šajā mačā izdevās atvairīt visus 32 pretinieku metienus.

Tas nozīmē, ka šī bija jau ceturtā "sausā" Merzļikina spēle šosezon. Latviešu vārtsargs šajā statistikas rādītājā visā līgā līderpozīciju dala ar Vinipegas "Jets" vārtu vīru Konoru Hellebjuku. Tiesa, Merzļikinam četras reizes nepārspētam ir izdevies palikt, aizvadot vien 22 mačus, kamēr Hellebjuks ir piedalījies tieši divreiz vairāk spēlēs.

Par spīti neveiksmīgajam sezonas sākumam, Merzļikins līderpozīciju dala ar diviem citiem vārtsargiem arī pēc atvairīto metienu procenta. 

Latviešu vārtsargs šosezon, tāpat kā soms Tūka Rasks un kanādietis Dārsijs Kempers, ir atvairījis 92,9% pretinieku raidījumu.

Tāpat Merzļikins ar vidēji mačā zaudētām 2,3 ripām ir sestais labākais starp vārtsargiem, kuri spēlē zaudē vismazāk vārtu. Latviešu vārtsargs šajā statistikas kategorijā piekāpjas jau minētajiem Raskam un Kemperam, Teodora Bļugera komandas biedram Tristanam Džerijam, čempionvienības vārtu vīram Džeikam Alenam un krievu vārtsargam Iļjam Samsanovam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu