Ovečkins ar "hat-trick" pietuvojas 700 vārtu atzīmei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins otrdien izcēlās ar "hat-trick" Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, nonākdams vien divu precīzu metienu attālumā no karjerā 700 gūtajiem vārtiem.

Ovečkina pārstāvētā Vašingtonas "Capitals" mājās ar rezultātu 4:2 (0:1, 1:0, 3:1) pārspēja Losandželosas "Kings".

Ovečkins vispirms sešas minūtes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu, 70 sekundes vēlāk pārņēma vadību un priekšpēdējā minūtē raidīja ripu tukšos vārtos. Viesiem abus vārtus guva Džefs Kārters.

"Tas bija iespaidīgi: piecu minūšu laikā viņš pagrieza spēli citā virzienā," pēc mača teica "Capitals" treneris Tods Reirdens. "Tieši tāpēc arī uzvarējām. Tas ir tas, ko superzvaigznes dara. Viņš patiešām ir īpašs hokejists."

Ovečkins karjeras laikā guvis 698 vārtus, bet šajā sezonā viņam ir 40 precīzi metieni. Tikai viņš un Veins Greckis vismaz 11 sezonās guvuši 40 un vairāk vārtus katrā.

Jau drīzumā Ovečkins varētu kļūt par NHL vēsturē astoto hokejistu, kurš sasniedzis 700 vārtu robežu. To iespējuši Greckis (894 vārti), Gordijs Hovs (801), Jaromīrs Jāgrs (766), Brets Hals (741), Marsels Dionne (731), Fils Espozito (717) un Maiks Gārtners (708).

Citā spēlē par 14.hokejistu NHL, kurš sasniedzis 1500 punktu robežu kļuva Džo Torntons, viņa pārstāvētajai Sanhosē "Sharks" viesos ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) pārspējot Kalgari "Flames". 

Torntons 22 sezonās guvis 415 vārtus un vecis 1085 rezultatīvas piespēles.

"Zinu visus vārdus šajā sarakstā, esmu hokeja fans jau no 1984.gada. Visu mūžu esmu dzīvojis un elpojis hokeju. Jūtos pagodināts, atrodoties šajā kompānijā," pauda Torntons.

Austrumu konferencē līdere ar 77 punktiem 54 spēlēs ir Vašingtonas "Capitals", bet Rietumos pirmā ar 72 punktiem 54 dueļos ir Sentluisas "Blues".

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņā triumfēja Sentluisas "Blues", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Bostonas "Bruins", pirmo reizi vēsturē tiekot pie prestižās trofejas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu