Grupa “Sudden Lights” gatavojas savai pirmajai koncertu tūrei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

2020. gada sākumu grupa “Sudden Lights” ierakstīs vēsturē, atklājot savu pirmo Latvijas koncertu tūri “Vislabāk tur, kur manis nav”, kas iezīmēs pilsētas, kurās meklējamas grupas dalībnieku saknes. P

Pirmā pieturvieta, ar kuru tiks atklāta koncertu tūre - Valmiera (Valmieras Kultūras centrs) 21. februārī, pēc kuras sekos Liepāja (K/N “Wiktorija”) 28. februārī un Alūksne (Alūksnes Kultūras centrs) 7. martā. Noslēguma lielkoncerts izskanēs Rīgā 20. marta vakarā “Hanzas Peronā”. Biļetes pieejamas aula.lv.

Koncertos skanēs dziesmas no otrā studijas albuma “Vislabāk ir tur, kur manis nav”, kas klausītāju vērtējumam tika nodots 2019. gada rudenī, kā arī būs dzirdamas jau iemīļotās dziesmas un to aranžijas no pirmā studijas albuma “Priekšpilsētas”.

“”Vislabāk ir tur, kur manis nav” ir mūsu pirmā koncertu tūre un līdz šim lielākais notikums grupas vēsturē, tāpēc esam patīkami satraukti un nespējam sagaidīt pirmo koncertu Valmierā. Šī mums būs jauna pieredze. Centīsimies savus klausītājus gan pārsteigt, gan iepriecināt. Šobrīd izstrādājam otrā albuma “Vislabāk ir tur, kur manis nav” dziesmas, piešķiram jaunu skanējumu pirmā albuma dziesmām, kā arī top kas pavisam jauns, par ko vēl vēstīsim.“ atklāj grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis.

Grupas bundzinieks Mārtiņš Matīss Zemītis atklāj grupas saistību ar Valmieras pilsētu, kas grupai ir īpaša jau no tās pastāvēšanas pirmsākumiem: “Tūres koncerti notiks pilsētās, kas mums ir svarīgas un no kurām nāk mūsu vecāki vai mēs paši. Alūksne ir basģitārista Kārļa Vārtiņa dzimtā pilsēta un Liepāja ir nozīmīga brāļiem - Andrejam un Kārlim. Valmiera ir pilsēta, kas ir dzimtā pilsēta maniem vecākiem un kurā, sniedzot koncertus, jūtamies īpaši gaidīti un silti uzņemti. Plānojot koncertu tūri, uzreiz bija skaidrs, ka tā būs viena no tūres pieturvietām. Nespējam sagaidīt mūsu tūres pirmo koncertu Valmieras Kultūras centrā 21. februārī un pārējās pilsētās, lai satiktos ar Tevi koncertā.”

Grupa „Sudden Lights” jau sevi pierādījusi uz dažādām gan mazākām, gan lielākām skatuvēm. Tā dibināta 2012. gadā, kad Andrejs Reinis Zitmanis un Mārtiņš Matīss Zemītis kopā mācījās mūzikas skolā. Grupas pašreizējais sastāvs izveidojās tikai 2014. gadā, kad tai pievienojās Andreja brālis Kārlis Matīss Zitmanis un Kārlis Vārtiņš.

Kopš pirmā grupas albuma “Priekšpilsētas” iznākšanas ir pagājuši trīs nozīmīgi gadi grupas attīstībā, kas atstājuši vēsturiskus nospiedumus Latvijas mūzikā. Grupa koncertējusi dažādās Latvijas vietās, kā arī 2018. gada februārī grupas dziesma “Just Fine” ieguva otro vietu televīzijas šovā “LTV Supernova” un kļuva par mēneša straumētāko dziesmu Latvijā. 2018. gada vasarā “Sudden Lights” uzstājās tūkstošu klausītāju priekšā, iesildot grupu “Prāta Vētra” viņu koncertā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu