Vrubļevskis nolēmis nekandidēt uz LOK prezidenta amatu gaidāmajās vēlēšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aldons Vrubļevskis
Aldons Vrubļevskis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) līdzšinējais prezidents Aldons Vrubļevskis 20.martā gaidāmajā Ģenerālajā asamblejā nekandidēs uz pārvēlēšanu amatā, informē LOK.

Ģenerālā asambleja un prezidenta vēlēšanas notiks 20.martā. Asamblejā notiks arī LOK ģenerālsekretāra, LOK Izpildkomitejas, LOK individuālo locekļu un revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas.

Vrubļevskis pa lēmumu nekandidēt vēlēšanās paziņoja trešdien LOK Sporta komisijas sēdē, klātesot visiem olimpisko sporta veidu federāciju pārstāvjiem. Lēmums nekandidēt uz piekto prezidenta amata termiņu pieņemts, vadoties pēc personiskiem un sistemātiskiem iemesliem.

"Personiski - 32 gadi LOK vadībā, tajā skaitā 16 gadi prezidenta amatā ir ilgs laiks. Laiks rada gan rutīnu, gan nogurumu, arī pieredzi, kas ļauj vienkāršāk izdarīt šķietami sarežģītas lietas," LOK citē Vrubļevska teikto. "Zinu kā vajag būt, bet redzu, ka ne viss notiek kā vajag. Tādēļ saprotu, ka nedrīkst turpināt to darīt kā "ar gariem zobiem." Jādara ar prieku tas, ko vislabāk zini un proti. Un man ir, kur ieguldīties olimpiskās kustības attīstībā gan Latvijā, gan starptautiski."

Vurbļevskis uzsver, ka vēlēšanas martā, nevis rudenī, novērsīs LOK četrgades darba izvērtēšanu, vadoties tikai un vienīgi no vienu olimpisko spēļu rezultāta Tokijā. Viņaprāt, LOK darbu nedrīkst vērtēt tikai pēc medaļām olimpiskajās spēlēs, un tās darbība ir daudz plašāka. 

"Tās ir arī LOK aktivitātes olimpiskā mantojuma saglabāšanā un olimpisko vērtību popularizēšanā, programmas "Sporto visa klase" un "Olimpiskā diena" attīstība, Olimpiešu koris, Uļas fonds, Olimpiskā Enciklopēdija, LOK simtgades sagaidīšana 2022.gadā, LOK stratēģija "Olimpiskā kustība Latvijā - 2030" un citi pasākumi. Tādēļ tas ir svarīgi nostiprināt jeb restartēt LOK komandu tieši šobrīd, piešķirot tai jaunu pilnvērtīgu mandātu nākošajam olimpiskajam ciklam, kad gatavojamies diezgan lielām pārmaiņām, ko Izglītības un zinātnes ministrija sporta nozarei sola 2021.gadā," stāsta Vrubļevskis.

Jau ziņots, ka LOK Izpildkomiteja 4.februārī pieņēma lēmumu LOK Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesiju rīkot 2020.gada 20.martā, vienlaicīgi ar 2019.gada pārskata un 2020.gada budžeta apstiprināšanu.

Izskatot šo darba kārtības jautājumu, LOK Izpildkomiteja secināja, ka tā spiesta darboties nepilnā sastāvā, jo pēdējā laikā to pametušas vairākas personas. Dažās sporta federācijās notikušas vadītāju maiņas un tādēļ vairāki sporta veidi Izpildkomitejā faktiski vairs netiek pārstāvēti. Tādēļ nepieciešams "restarts" LOK Izpildkomitejas darbā.

"Es labprāt sastrādāšos ar jebkuru LOK vadītāju, kuru ievēlēs olimpisko sporta veidu federāciju vairākums. Tās ir demokrātiskas vēlēšanas, kur pat viena balss var izšķirt rezultātu," atzīst Vrubļevskis.

Pirms četriem gadiem Vrubļevskis uz ceturto termiņu tika pārvēlēts LOK prezidenta amatā.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai bijuši divi prezidenti, no 1988. līdz 2004.gadam komitejas prezidents bija Vilnis Baltiņš, kurš amatā pavadīja četrus termiņus, bet no 2004.gada šo krēslu ieņēmis Vrubļevskis.

Kandidātus amatam var izvirzīt olimpisko sporta veidu federācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu