Šefpavāre vai nezinīte? Kādas virtuvē ir Zodiaka saimnieces

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī vīrieši bieži vien uzskata, ka dāmas prot gatavot jau no dzimšanas, tā, protams, nav - ir gana daudz sieviešu, kuras daudz labprātāk pasūta picu, kā pavada stundas pie plīts. Par to, kā virtuvē jūtas dažādu Zodiaka zīmju saimnieces, vēsta portāls "Food in my Room".

Auns

Auna zīmes saimnieces ir teju kā kvalificētas pavāres - spējīgas pagatavot jebkuras sarežģītības pakāpes ēdienus, izcili atlasīs sastāvdaļas, pielāgos tos izvēlētajai receptei un nepārspīlēs ar garšvielām. Tiesa, zem ši zvaigznāja dzimušās no ēdiena neveidos "kultu" - ja nebūs laika vai iedvesmas, neatteiksies arī no kāda pusfabrikāta vai ātrās uzkodas.

Vērsis

Virtuve saimniecēm, kas pārstāv Vērša zīmi, ir svēta vieta. Viņām viss ir akurāti nolikts savās vietiņās, bet ēdieni tiek gatavoti stingri ievērojot recepti. Ko tik nevar atrast šo dāmu virtuvēs - visas iespējamā veida burciņas, trauciņus, dzirnaviņas un vairākus pannu un katlu veidus dažāda veida ēdienam. Šīs zemes sthijas pārstāvēm bieži ir ievērojama nažu kolekcija - to daži pavāri varētu pat apskaust. 

Dvīņi

Šīs Zodiaka zīmes pārstāves virtuvē nav redzamas bieži, visbiežāk, ja gaidāmi ciemiņi. Ikdienā viņu virtuvē ievilināt grūti: vētrainā Dvīne nemīl gatavot un vislabprātāk pasūtīs ēdiena piegādi vai dosies ieturēt maltīti ārpus mājas. Bet par spīti visam, šīs komunikablās zīmes pārstāves nevar saukt par sliktām kulinārēm, jo, ja viņas ķeras pie gatavošanas, viss izdosies un galdā netiks celti vienkārši makaroni ar sieru, bet kas īpašs.

Vēzis

Vēžiem virtuve ir galvenā telpa viņu mājās - viņu stihija un īstākā spēka vieta. Šīs saimnieces ir lieliskas kulināres un nav svarīgi, ko viņa gatavo - vienkāršu putru vai izsmalcinātu cepeti, tas tiek darīts ar milzīgu baudu. Krājumos ir neizsīkstošs skaits recepšu, tāpēc šīs saimniecītes savus mīļos bieži lutina ar daudzveidīgiem ēdieniem. Arī virtuve vienmēr ir kārtībā un tajā valda mājīgums.

Lauva

Virtuvē Lauvas ir zvaigznes, gluži tāpat kā visās citās jomās. Improvizē, rada jaunas garšas procesa laikā, žonglē ar pannām, katliem, burciņām un vēl iemanās arī labi izskatīties. Mīl eksperimentēt un savienot tādas sastāvdaļas, kuras citiem pat neienāktu prātā. Nevar ciest konkurenci un "gudrus" padomus, tāpēc brīdī, kad Lauva gatavo, visiem no virtuves vēlams pazust. Vienīgais mīnus - Lauvas nemīl ikdienišķu rutīnu, tāpēc gatavo tikai tad, kad jūtas iedvesmotas.

Jaunava

Jauna virtuvē ir stingra un pedantiska. Olbaltumvielas, tauki, ogļhidrāti, kaloriju skaits - viss tiek stingri aprēķināts, pārbaudīts un ņemts vērā. Viņām patīk pareizs uzturs, taču  - nepārkāpjot budžeta iespējas, tāpēc viņas vienmēr zina kā ietaupīt. Gatavo ēdienus bez īpašas dzirksteles un viņu pašvērtējums neļaus baudīt ātrās uzkodas vai kotletes pirkt veikalā. Jaunava var gatavot visu dienu, piepildīt ledusskapi ar pusfabrikātiem, traukiem un zupas bundžām, pēc kā viņa bez bēdām aizmirsīs par virtuvi līdz nākošajai "dežūrai".

Svari

Mākslinieciskie Svari ēdiena gatavošanu pārvērš veselā izrādē - dzied, dejo, runā ar katliņiem un plīti. Viņiem virtuve ir teātra skatuve, kurā var parādīt savu radošumu. Svari gatavo ar prieku, cenšoties iepriecināt viesus un tuviniekus ar visa veida gardumiem un vairākām ēdienu kārtām. No apkārtējiem nepieciešama viena lieta - vētraini aplausi un apbrīna par skaistās saimnieces kulinārijas talantiem.

Skropions

Ja Skorpiona zīmē dzimusī varētu, viņa virtuvē pat neparādītos. Par spīti tam šīs zīmes pārstāvjiem ir tik daudz interesantu un lielisku ideju, ka pagatavošanai vienkārši nepietiek laika un spēka. Tomēr izsalkums un mīlestība pret gardu mājās gatavotu ēdienu tomēr šīm dāmām dažreiz liek nostāties pie plīts. Viņa ir spējīga virtuvē, taču neizjūt ēdiena gatavošanas prieku, tāpēc stundām ilgi nevārīs. Skorpiona arsenālā parasti ir vairāki pārbaudīti ātrie ēdieni, kas vienmēr izdodas izcili.

Strēlnieks

Šai ugunīgajai saimniecei virtuve ir sociālā stāvokļa rādītājs. Viņa savam aprīkojumam pieiet atbildīgi - ilgu laiku izvēlas mēbeles un aksesuārus, pērk augstas kvalitātes virtuves tehniku. Ja iespējams, viņa noteikti uzaicinās dizaineri. Arī gatavo viņas labi - nesteidzīgi, apzinīgi un zinoši. Viena ēdiena gatavošanai var veltīt pat vairākas stundas. Zem šī zvaigznāja dzimušās nemēdz eksperimentēt un dod priekšroku tradicionālām receptēm. Viņām nepatīk, kad uzbāžas ar nelūgtiem padomiem - Strēlnieka zīmes dāmas pati labi zina, kādas sastāvdaļas nepieciešamas zupai vai cik daudz jāpieber pipari mērcē.

Mežāzis

Mežāži virtuvē ir vareni eksperimentētāji - šīs dāmas var stundām ilgi klejot interneta plašumos, meklējot aizraujošas un pat ekstravagantas receptes. Zili suši? Protams! Ābolu rozītes - tūlīt būs! Gatavošana šīm dāmām ir atpūta, nevis darbs, tāpēc viņas var darboties stundām ilgi un neizjust nekādu nogurumu. Viņām piemīt spēja pielāgot jebkuru recepti savām vajadzībām un padarīt to par šedevru. Par parasta auzu pārslu putra var pārtapt par kārtīgu mākslas darbu.

Ūdensvīrs

Šīs dāmas negatavo, viņas izpilda pienākumus. Patīk ēst garšīgu ēdienu, bet, tā kā viņas ir pārāk slinkas, lai gatavojot piepūlētos, parasti ir apmierinātas ar visvienkāršākajiem ēdieniem. Enerģijas pilnas, šīs zīmes pārstāves principā var grauzt ābolus, dzert kefīru un neizjust bada sajūtu.

Zivis

Ēdienu gatavošana Zivīm ir līdzīga verdzībai - nepatīk, šķiet garlaicīgi, bet nekas jau neatliek, ir jāgatavo. Tajā pašā laikā šīs saimnieces gatavo ļoti garšīgus ēdienus, it īpaši, ja vēlas izpatikt mīļajiem. Nevēlas eksperimentēt - labprāt priekšroku dod sen zināmiem, pārbaudītiem ēdieniem no vecmāmiņas pavārgrāmatas. Zivīm nepatīk gatavot vienatnē, tāpēc tuvinieku palīdzība un atbalsts vienmēr ir laipni gaidīts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu