Stambulā pēc nolaišanās no skrejceļa noskrējusi un vairākās daļās pārlūzusi lidmašīna (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avarējusī lidmašīna
Avarējusī lidmašīna Foto: Reuters/ScanPix

Vienā no Turcijas lielākajām pilsētām Stambulā "Sabiha Gocken" lidostā trešdienas, 5. februāra, vakarā pēc piezemēšanās apgāzusies lidmašīna, ziņo Igaunijas ziņu portāls "Postimees".

Pēc nolaišanās Stambulas lidostā no skrejceļa noskērjusi, apgāzusies un aizdegusies iekšzemes reisa lidmašīna. Lidmašīna bijusi lidsabiedrības "Pegasus" lidaparāts. Tā noskrējusi no skrejceļa un salūzusi vairākās daļās.

Turcijas Satiksmes ministrija ziņo, ka lidmašīnā atradušies 177 pasažieri un seši apkalpes locekļi, taču negadījumā neviens nav miris.

Vietējie mediji ziņo, ka pēc avārijas lidostā uz laiku tika apturēti visi reisi. Visi pasažieri tika evakuēti un pašlaik notikuma vietā darbojas ugunsdzēsēji, mediķi un vietējā policija.

Turcija Ģenerālprokuratūra sākusi izmeklēšanu šajā lietā.

Stambulas gubernators Ali Jerlikaja sacīja, ka slimnīcā nogādāti 52 cilvēki un evakuācija turpinās.

Lidmašīna lidoja no Izmiras uz Stambulu, kuru skāris spēcīgs vējš un lietus. Jerlikaja sacīja, ka lidmašīna noskrēja no skrejceļa īsi pēc nolaišanās, un tajā atradās 171 pasažieris un seši apkalpes locekļi.

Turhans atklāja, ka daudzi cilvēki no lidmašīnas izkļuvuši pašu spēkiem, un piebilda, ka aizdedzies viens no lidmašīnas dzinējiem. Ziņu aģentūra "Anadolu" vēstīja, ka uguni izdevies nodzēst.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu