ASV Senāts attaisno Trampu abās impīčmenta apsūdzībās (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: AFP / Scanpix

ASV Senāts, kurā vairākums ir republikāņiem, trešdien, 5. februārī, attaisnoja prezidentu Donaldu Trampu abās impīčmenta apsūdzībās.

Senāts vispirms nobalsoja, ka Tramps nav vainīgs varas ļaunprātīgu izmantošanā, un pēc tam otrā balsojumā - ka viņš nav vainīgs šķēršļu likšanā ASV Kongresam. 

Šīs apsūdzības tika izvirzītas saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par sava politiskā sāncenša Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu personīga politiska labuma gūšanai. 

Tā kā republikāņiem Senātā ir vairākums, jau bija gaidāms, ka Senāts nobalsos pret Trampa atcelšanu no amata.

ASV senators Mits Romnijs, kurš pārstāv republikāņus, trešdien pirms Senāta balsojumiem bija paziņojis, ka prezidenta Donalda Trampa impīčmenta prāvā balsos par viņa vainas atzīšanu varas ļaunprātīgā izmantošanā, tādējādi kļūstot par pirmo republikāņu senatoru, kurš atteicies pakļauties partijas disciplīnai.

Senāts noraidīja pirmo impīčmenta apsūdzību ar 52 balsīm pret 48, bet otro apsūdzību - ar 53 balsīm pret 47. Pirmo apsūdzību atbalstīja visi demokrātu senatori un republikāņu senators Romnijs, bet otro apsūdzību - tikai demokrātu senatori.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu