Porziņģis salauž degunu un nespēj glābt "Mavericks" no zaudējuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Trešo "double-double" pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā pagājušajā naktī savāca Kristaps Porziņģis, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda piedzīvoja zaudējumu. Diemžēl spēles gaitā latvietis iedzīvojas arī deguna lūzumā, ziņo "Dallas Morning News".

"Mavericks" basketbolisti ar rezultātu 107:121 savā laukumā 20 069 cilvēku klātbūtnē piekāpās Memfisas "Grizzlies", kas izcīnīja sesto uzvaru pēdējos septiņos mačos. 

Porziņģis spēlēja 29 minūtes un 8 sekundes, kuru laikā guva 32 punktus (1p. 7/7, 2p. 5/9, 3p. 5/11), izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, divreiz pārtvēra bumbu, bloķēja vienu metienu, trīsreiz pārkāpa noteikumus un nopelnīja lietderības rādītāju +4. 

Šī ir jau trešā spēle pēc kārtas, kurā Porziņģis līdera Lukas Dončiča prombūtnē gūst vismaz 32 punktus un izcīna 12 bumbas. 

Trešajā ceturtdaļā cīņā zem groza Džošs Džeksons netīšām ar elkoni Porziņģim pārsita degunu un latvietis uz brīdi bija spiests atstāt laukumu. Pēc spēles konstatēts, ka šajā epizodē latvietis ir salauzis degunu.

Vienam no Dalasas līderiem atrodoties laukuma malā, Memfisa veica izrāvienu no 81:71 līdz 95:74. Porziņģi tobrīd aizvietoja serbs Bobans Marjanovičs. 

"Mavericks" komandā 20 punktus guva Džalens Brunsons, bet 14 pievienoja Tims Hārdevejs juniors. 

Tikmēr uzvarētājiem rezultatīvākais spēlētājs ar gūtu 21 punktu bija debitants Džā Morants, bet pa 19 punktiem guva Taiuss Džouns un Džarens Džeksons, kamēr lietuviešu centrs Jons Valančūns iemeta astoņus punktus un savāca 10 atlēkušās bumbas. 

Vēl aptuveni trīs spēles "Mavericks" komandai būs jāiztiek bez līdera Dončiča, kurš dziedē potītes traumu. 

Tikai Dončičam, Kavai Lenardam (Losandželosas "Clippers") un Jannim Adetokunbo (Milvoki "Bucks") šosezon trijās spēlēs pēc kārtas izdevies gūt vismaz 30 punktus un izcīnīt vismaz 10 atlēkušās bumbas. 

Nākamo spēli Dalasas komanda aizvadīs naktī uz sestdienu viesos pret Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika (pagaidām atrodas G līgas komandas "Capital City Go-Go" rīcībā) pārstāvēto Vašingtonas "Wizarads". 

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 31 uzvaru 51 mačā noslīdēja uz 7. pozīciju, bet "Grizzlies" tikpat spēlēs iekrājusi 26 uzvaras, ieņemot 8. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu