Gobzems palīdz Kaimiņam un Blumbergam saglabāt amatus Saeimas starptautiskajās delegācijās (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Aldis Gobzems
Saeimas deputāts Aldis Gobzems Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima šodien, 6. februārī, lēma par no partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas izslēgto deputātu Artusa Kaimiņa un Alda Blumberga atsaukšanu no vairākām Saeimas starptautiskajām delegācijām, tomēr abiem amatus izdevās saglabāt, jo savu parakstu bija atsaucis Aldis Gobzems, vēsta "TV3 Ziņas".

"Nav viegli laiki Artusam Kaimiņam. Ja mēs viņu izslēgsim no šīs komisijas, zudīs arī polittūrisma iespējas. Es domāju, ka tik daudz apbižot šo cietušo personu nedrīkst, un tāpēc arī no šī iesnieguma es atsauci savu parakstu , lai izbauda pēdējos varas mirkļus," "TV3 Ziņām" pauda Gobzems, sīkāk nepaskaidrojot, kas pamudinājis nostāties bijušo partijas biedru pusē.

Jautājumu izskatīšanai Saeimā bija iesnieguši parlamenta opozīcijas deputāti, kā arī vairāki "KPV LV" frakcijas deputāti.

Blumbergu lūgts atsaukt no NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas, savukārt Kaimiņu - no Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas.

"KPV LV" parlamentāriešiem balsojumā nepiedaloties, bet opozīcijas deputātiem balsojot par jautājumu iekļaušanu dienaskārtībā, koalīcijas politiķu balsis nodrošināja vairākumu un jautājuma neiekļaušanu dienaskārtībā.

Abus minētos politiķus Saeima nesen atsauca no parlamenta Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas, piekrītot viņus iecelt Publisko izdevumu un revīzijas komisijā.

Kā ziņots, Kaimiņš īsi pirms partijas "KPV LV" kongresa nolēmis atstāt paša dibināto politisko spēku, uzsverot vilšanos tā darbā. Partijā skaidroja, ka kongresā tika paredzēts skatīt jautājumu par Kaimiņa izslēgšanu no partijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu