Meitenītes nolaupīšanas lieta Lietuvā slēgta - aculiecinieki notikušo interpretējuši savā veidā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lietuvas galvaspilsētas Viļņas apgabala prokurori ceturtdien, 6. februārī, pieņēmuši lēmumu izbeigt lietu par mazgadīgās meitenes nolaupīšanu, ziņo Lietuvas Sabiedriskais medijs.

Pēc ģenerālprokurora sacītā, šāds lēmums pieņemts, jo pēc pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūto materiālu rūpīgas izanalizēšanas, atklājās, ka nekāda bērna nolaupīšana nav notikusi.

"Iepriekšējā izmeklēšanā atklājās, ka nepilngadīgajiem aculieciniekiem neesot bijis nopietns iemesls secināt, ka šā gada 15. janvārī Viļņā tika nolaupīta meitenīte. Puiši maldinājuši pieaugušo, kurš zvanot pa centralizēto palīdzības telefonu ziņoja par iespējamo noziegumu," vēsta Lietuvas Republikas prokuratūras paziņojums.

Tiek uzsvērts, ka uz 11 līdz 12 gadus vecajiem puišiem neattiecas kriminālatbildība. Lietuvas Kriminālkodeksā teikts, ka kriminālatbildība iestājas no 14 gadu vecuma.

Viļņas apriņķa galvenā policijas komisariāta priekšnieks Sauļus Gags sacīja, ka puiši notikušo varēja interpretēt paši savā veidā.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka 15. janvāra vakarā Viļņā kājās tika sacelti lieli policijas spēki, reaģējot uz ziņu, ka pilsētā, iespējams, nolaupīta vienpadsmit vai divpadsmit gadus veca meitenīte.

Drīz pēc notikušā Lietuvas policija izplatīja paziņojumu, kurā norādīts, ka Viļņas Karolinišķu mikrorajonā nezināmas markas sudraba vai zelta krāsas automašīnā ar dzeltenu ārvalstu numuru, iespējams, iesēdināta meitenīte.

Vēlāk gan Viļņas policija secināja, ka tai radusies aizdomas par iespējamu viltus personas nolaupīšanu. Ievāktā informācija liecinājusi, ka nav pierādījumu bērna nolaupīšanai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu