Bertāna pārstēvētā "Wizards" trīs komandu darījumā aizmaina Tomasu

LETA/NBA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizeja Tomass
Aizeja Tomass Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards", kuru pārstāv Dāvis Bertāns, ceturtdien iesaistījās trīs komandu maiņas darījumā, kā rezultātā ASV galvaspilsētu pameta viens no līderiem Aizeja Tomass.

Darījumā bez "Wizards" bija iesaistītas arī Losandželosas "Clippers" un Ņujorkas "Knicks".

"Clippers" no šī darījuma ieguva "Knicks" spēlētāju Markusu Morisu un "Wizards" saspēles vadītāju Tomasu. Tā rezultātā komandu pameta Mo Harkless un šī gada drafta pirmās kārtas izvēle. Tāpat Losandželosas komandai nācās šķirties no tiesībām uz 2021.gada otrās kārtas drafta izvēles. "Knciks" arī būs tiesības samainīt savu 2021. gada drafta pirmās kārtas izvēli pret "Clippers" pirmā raunda izvēli, ja tā konkrētajā gadā izrādīsies augstāka. Tāpat komandu pameta Džeroms Robinsons, kurš devās uz "Wizards".

Tomass, kurš divas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, kļūs par brīvo aģentu, ja "Clippers" nepanāks vienošanos ar viņu. Viņš šosezon vidēji spēlē guvis 12,2 punktus, atdevis 3,7 rezultatīvas piespēles, bet tālmetienus basketbolists izpildījis ar 41,3% precizitāti. Tiesa, ASV mediji ziņo, ka "Clippers", visticamāk, saspēles vadītāju sastāvā nepaturēs.

Tikmēr Moriss šosezon aizvada vienu no savām labākajām sezonām, vidēji spēlē gūdams 19,6 punktus.

Detroitas "Pistons" aizmainīja uz Klīvlendas "Cavaliers" savu līderi Andrē Dramondu.

Detroitas klubs aizmainīja līgas labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām, jo līguma turpināšana vasarā ir spēlētāja opcija un klubs rēķinās ar to, ka spēlētājs gribētu kļūt par brīvo aģentu.

Tāpēc kompensācija par divkārtējo "Visu zvaigžņu" spēles dalībnieku un trīskārtējo līgas labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām pēdējos četros gados nav liela - Džons Hensons, Brendons Naits un zemākā Goldensteitas "Warriors" vai "Cavaliers" 2023.gada NBA drafta izvēle.

"Pistons" tāpat paziņoja par atteikšanos no aizsarga Tima Freizera.

Iepriekš ceturtdien Goldensteitas "Warriors" līderis D'Andželo Rasels pārcēlās uz Minesotas, pretī ceļojot Endrjū Viginsam.

"Warriors" klubs uz Minesotu aizsūtīja arī Džeikobu Evansu un Omari Spelmanu, pretī bez Viginsa saņemot aizsargātu NBA 2021.gada drafta pirmās kārtas izvēli un NBA drafta 2022.gada otrās kārtas izvēli.

Vēl iepriekš pieredzējušais Andrē Igoudala no Memfisas "Grizzlies" pārcēlās uz Miami "Heat", pretējā virzienā nosūtot Džastisu Vinslovu. 

Šonedēļ iespaidīgu maiņas darījumu veica vēl četras komandas. Hjūstonas "Rockets", Atlantas "Hawks", Minesotas "Timberwolves" un Denveras "Nuggets" komandas veikušas maiņas darījumu ar 12 spēlētājiem un vairākām draftu izvēlēm.

Maiņas darījumā "Rockets" komandā nonācis Roberts Kovingtons un Džordans Bels (kurš pēcāk tika aizmainīts uz "Grizzlies"), uz "Hawks" pārcēlies Klints Kapela un Nene Ilariu, "Timberwolves" komandā turpmāk spēlēs Huans Ernangomess, Evans Tērners un Džeredzs Vanderbilts, bet "Nuggets" pārstāvēs Džeralds Grīns, Noā Vonlehs, Šabazs Napjērs un Keitā Batess-Diops.

Darījuma ietvaros "Timberwolves" no "Hawks" saņems šī gada drafta pirmās kārtas izvēli, bet "Nuggets" šo iespēju dabūs no "Rockets".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu