Video ⟩ Publiski pazemo ģimeni un draugus - Staicelē divi pusaudži iesaistās brutālā kautiņā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

8. klases skolēni Alojas novada pilsētā Staicelē iesaistījušies brutālā dūru vicināšanā, jo viens no kautiņā iesaistītajiem puišiem esot izrādījis necieņu otram zēnam un viņa ģimenei, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Video: "Bez Tabu" sižets

Video redzams, kā fiziski vājākais saņem spēcīgu sitienu pa seju, pēc kā viņš nokrīt un smagi atsitas pret asfaltu. Citā situācijā šis pats zēns tiek vazāts pa Staiceles pamatskolas gaiteņa grīdu, sists un žņaugts.

Kautiņos no malas noraugās daudzi skolasbiedri, kuri strīda atrisināšanā neiesaistās. Tā vietā viņi šo kautiņu filmē un uzkurina spēcīgāko pusaudzi.

Puisis, kurš piekāva savu kalsesbiedru sarunā ar raidījumu "Bez Tabu" sacīja, ka viņš pārmācījis otru zēnu, jo viņš publiski pazemojis ģimeni un draugus.

"Nav tā, ka nereaģējam. Kad notika šis otrais gadījums autobusa pieturā, tad uzreiz ziņojām policijai. Zēni sakāvās tāpēc, ka zēns, kuru piekāva, bija ievietojis ļoti neķītras dziesmas “Youtube.com” par vienaudžiem. Tie materiāli bija ļoti aizskaroši. Arī par pašu sitēju un viņa vecākiem ir sacerētas dziesmas un tās publicētas," raidījumam "Bez Tabu" atklāja Staiceles pamatskolas direktore Sandra Brokāne.

Pēc pirmā kautiņa pērnā gada nogalē uz pārrunām skolā izsaukti abu pusaudžu vecāki.

"Mēs puisim, kurš pārmācīja klasesbiedru, skaidrojām, ka varēja uzrakstīt iesniegumu par personīgo, ģimenes jūtu aizskaršanu. Tomēr viņš izvēlējās tādu variantu, kā nokārtot attiecības," sacīja Brokāne.

"Ja cietusī puse uzrakstīs iesniegumu, ja ekspertīzē apstiprināsies miesas bojājumi un pierādīsies, ka būs vainīgs miesas bojājumu nodarīšanā, protams, viņam par to būs jāatbild," sarunā ar "Bez Tabu" teica Valsts policijas (VP) Limbažu iecirkņa nepilngadīgo lietu inspektore Dace Pūce.

Kā informē policijas pārstāve Pūce, tad ar iesniegumu pret “repa meistaru” un konkrētajos kautiņos cietušo par pazemošanu publicētajās dziesmās vērsies cits pusaudzis, tādējādi rādot piemēru, ka konfliktu iespējams risināt civilizētā ceļā, neuzbrūkot ar dūrēm.

"Es domāju, ka zēnam, kuru piekāva, bijusi ārkārtīgi liela visatļautība un pārlieku liela mammas mīlestība. Viņa neredz to pārējo, viņa redz tikai savu dēlu, tic tikai savam dēlam, nemēģina risināt problēmu. Es vairākkārt esmu piedāvājusi risināt problēmu kopā, jo bērns no tā tikai iegūs. Pagaidām viņš nespēj dzīvot nevienā kolektīvā. Visos kolektīvos viņam ir par grūtu. Viņš ir spējīgs aizskart vājākus, aiziet mājās un ierakstīt rupjības par kādu, par ko viņu skolās necieš," sacīja policijas darbiniece.

VP un Staiceles pamatskola informē, ka piekautais jaunietis nespēj iekļauties klases kolektīvos. Viņš līdz šim jau ir mainījis daudzas skolas, ir nesekmīgs un neapmeklē mācību stundas. Viņš vairākkārt esot palicis uz otru gadu. Pēc dažiem mēnešiem viņam apritēs 18 gadu, bet mācās viņš 8. klasē. Puisim līdz šim jau ir bijusi krimināla vēsture.

"Kad viņi sakāvās autobusa pieturā, mums bija informācija, ka puisis, kuru piekāva, no rīta, braucot uz skolu pēc tam, kad mēnesi nebija to apmeklējis, bija paņēmis līdzi uzgriežņu atslēgu, lai šo savu klasesbiedru nodurtu. Viņš visiem lielījās, ka viņu nodurs," sacīja skolas direktore.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu