Video ⟩ Zaubes pagasta iedzīvotāji sašutuši - kaimiņu tīrumā atrasts bezpalīdzīgs zirgs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Kāds Zaubes pagasta vietējais iedzīvotājs Jānis piedzīvojis nepatīkamu situāciju. Viņš kaimiņu tīrumā atrada mirušu zirgu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Video: "Bez Tabu" sižets

Zaubes pagasta iedzīvotājs Jānis ir šokā par kaimiņu tīrumā ieraudzīto. Zirgs bezpalīdzīgi gulējis lauka vidū. Bija redzams, ka dzīvnieks izdzīvo pēdējos sava mūža mirkļus. Viņš vēl bija centies atgaiņāt kraukļus, kas bija sākuši zirgu knābāt.

"Pirmais zirgu ieraudzīja mans dēls. Sākumā likās, ka tur kaut kāda čupa ir uz zemes. Viņš piegāja, apskatījās un ieraudzīja zirgu, bet viņš vēl bija dzīvs," sarunā ar raidījumu "Bez Tabu" sacīja Jānis.

Jānis uzskata, ka īpašnieces pienākums ir bijis sniegt zirgam palīdzību. Tāpat viņa ģimene ziņojuši Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) un policijai.

"PVD bija apskatījušies šo vietu un arī konstatēja, ka tur ir miris zirgs. Viņam netika sniegta veterinārā palīdzība un zirgs vairākas dienas gulēja bezpalīdzīgs uz zemes," atklāja PVD novietņu uzraudzības daļas vadītājas vietniece Rudīte Vārna. 

"Jūs, lūdzu, interesējates pie policijas un PVD. Viņš nebija vārgs. Tā bija veca ķēve, kuru sen jau gaidījām, ka tūlīt aizies. Mājās cilvēki ir vienmēr. Reizi nedēļā ejam apciemot zirgus. Tie ir savvaļas zirgi," sarunā ar raidījumu "Bez Tabu" teica zirgu īpašniece.

"Par faktu, ka uz lauka guļ zirgs, iespējams, bez dzīvības pazīmēm, ziņoja kaimiņi. Uz notikuma vietu izbrauca Cēsu iecirkņa amatpersonas, kur konstatēja, ka zirgs ir gājis bojā. Nekavējoties par šo faktu tika informēts PVD. Patlaban ir policijā ir uzsākta administratīvā lietvedība un tiek skaidroti notikušā apstākļi," informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstave Zane Vaskāne.

"Dzīvnieka īpašnieka pienākums bija rūpēties un uzraudzīt veselību katru dienu," sacīja PVD pārstāve.

Vietējais iedzīvotājs Jānis atzīst, ka šis neesot pirmais gadījums, ka šajā saimniecībā bojā aizgājis zirgs. Par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība, kā arī tiek skaidroti notikušā apstākļi

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu