"Pārgriezu nabassaiti, placentu ieliku maisā." Stāsts par ukraiņu otorinolaringoloģi, kura pieņēma dzemdības lidmašīnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Ukrainas otorinolaringoloģe Alēna Fedčenko lidoja atpūsties uz Vjetnamu, kad lidmašīnā paziņoja, ka nepieciešams ārsts. Kādai sievietei bija sākušās dzemdības un Fedčenko nācās tās pieņemt, ziņo britu raidorganizācijas BBC krievu versija.

Dzemdības notika lidsabiedrības "Qatara Airways" lidojuma laikā no Kataras galvaspilsētas Dohas uz Taizemes centrālo pilsētu Bangkoku.

"Bija aptuveni trīs naktī un visi lidmašīnas pasažieri gulēja. Mēs atradāmies aptuveni virs Indijas un man pateica, ka meklē ārstu. Domāju, ka kādam ir problēmas ar asinspiedienu un devos palīgā," raidorganizācijai BBC pastāstīja ukrainiete.

Ārste ieraudzīja sievieti, kura gulēja uz grīdas. Blakus viņai bija lidmašīnas apkalpes locekļi, kas deva viņai skābekli.

"Man prasīja, vai man ir ārsta licence. No galvas nezināju numuru, tāpēc zvanīju dēlam uz Kijevu un viņš palīdzēja, atsūtīdams dokumentus," atminējās Fedčenko.

Ukrainiete bija absolvējusi Kijevas Nacionālo medicīnas universitāti, kur visiem studentiem obligāti bija jāmācās par dzmedību pieņemšanu. Sieviete jau 27 gadus ir pieredze otorinolaringoloģijas sfērā.

"Uzreiz atcerējos visu, ko biju mācījusies. Nevienā brīdī nenotrīcēju. Uzvilku cimdus un sāku darbu. Tad pasaulē nāca mazulis," turpināja Fedčenko.

"Dzemdības noritēja ātri un bez komplikācijām. Sieviete pat nekliedza. Visu laiku viņai teicu, ka viss būs labi, ka esmu ārsts un viņa ir drošās rokās. Protams, ka man bija bažas, taču es nedrīkstēju to izrādīt. Aptuveni 15-20 minūšu laikā piedzima puika. Es pārgriezu nabassaiti un placentu ieliku maisā," sacīja ārste.

"Man šķiet, ka neviens nezināja, ka uz klāja notiek dzemdības. Mans vīrs un draugi nezināja, ko daru. Tikai pēc tam paziņoja, ka lidojuma laikā piedzimis bērns," piebilda Fedčenko.

Pilots nolēma veikt piespiedu nolaišanos Kalkutā, lai nogādātu jauno ģimeni slimnīcā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu