Latvijas U-18 hokejisti triumfē, bet U-16 izlase kapitulē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas U-18 izlases hokejisti
Latvijas U-18 izlases hokejisti Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas U-16 hokeja izlase sestdien Šveicē notikušo Četru nāciju turnīru noslēdza ar zaudējumu, kā rezultātā komandai trijās spēlēs neizdevās izcīnīt panākumu, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Aizvadītajā spēlē Latvijas U-16 jauniešu komanda ar rezultātu 3:8 (0:3, 2:1, 1:4) kapitulēja Slovākijas vienaudžiem.

Latvijas komandas labā ar precīziem metieniem izcēlās Mārcis Bikše, Emīls Veckaktiņš un Roberts Vītols, kura kontā arī rezultatīva piespēle.

Turnīra pirmajā mačā Latvijas jaunieši ar rezultātu 2:6 piekāpās Baltkrievijai, bet piektdien ar rezultātu 1:5 cieta neveiksmi pret Šveices valstsvienību. Līdz ar to Latvijas U-16 komanda ieņēma pēdējo ceturto vietu šajā Četru nāciju turnīrā. 

Latvijas U-16 komandas vadības groži šajā turnīrā tika uzticēti Herbertam Vasiļjevam. Ģimenes pieauguma dēļ uz Šveici līdzi nedevās treneris Igors Ļebedevs, kurš Latvijas U-16 izlasi vadīja novembra un decembra posmos.

Latvijas U-16 izlase decembrī startēja Četru nāciju turnīrā Valmierā. Ļebedeva vadītā komanda izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras un ieguva pirmo vietu.

Tikmēr Austrijā Latvijas U-18 hokeja izlase ar 6:3 (4:1, 0:1, 2:1) uzvarēja Austrijas vienaudžus.

Latvijas izlasē divus vārtus un rezultatīvu piespēli nopelnīja Ralfs Sebastjans Bergmanis, bet Roberts Zalāns atdeva divas rezultatīvas piespēles. Vēl vārtus guva Niks Zīle, Ģirts Silkalns, Bogdans Hodass un Roberts Tužilkins.

Ričards Pūce Latvijas izlases vārtos tvēra 24 no 27 metieniem, atvairīdams 88,9% raidījumu.

Pirmajā turnīra spēlē Latvija ceturtdien ar 8:2 sagrāva dāņus, bet otrajā duelī vien papildlaikā ar 4:3 izdevās uzvarēt norvēģus. Līdz ar panākumu turnīra pēdējā spēlē Latvijas izlase izcīnīja pirmo vietu starp četrām komandām.

Šis Latvijas U-18 izlasei bija pēdējais pārbaudes turnīrs pirms pasaules čempionāta elites divīzijā.

Latvijas U-18 izlase pagājušajā pasaules čempionātā elites divīzijā Zviedrijā pirmo reizi vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kur sīvā cīņā ar 1:3 piekāpās Kanādas valstsvienībai.

U-18 komanda šā gada pasaules čempionātā ASV spēkosies vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Kanādu, Baltkrieviju un Šveici. Turnīrs norisināsies no 16. līdz 26.aprīlim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu