Latviju Eirovīzijā pārstāvēs Samanta Tīna (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Sestdienas vakarā LTV1 tiešraidē norisinājās Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkurss “Supernova 2020”, kurā tika noskaidrots, kurš tad iegūs tiesības pārstāvēt Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, Nīderlandē. Skatītāji ar savu balsojumu lēma, ka uz lielo finālu brauks Samanta Tīna (īstajā vārdā Samanta Poļakova) ar dziesmu "Still Breathing".

Devīto vietu "Supernovā" ieguva Driksna, astoto vietu ieņēma Katrīna Bindere, septīto - Edgars Kreilis. Sestajā vietā ierindojās Seleste, taču piekto vietu ieņēma grupa "Bad Habits". Ceturtajā vietā iekļuva Miks Dukurs, trešo vietu izcīnīja mūziķe Anna, savukārt godalgoto otro vietu ieņēma Katrīna Dimanta. 

Atgādinām, ka pērn “Supernovas 2019” finālā Samanta Tīna bija septītā, savukārt 2016. gadā pēc uzstāšanās pusfinālā atteicās no tālākas dalības konkursā.

Foto: "Supernovas" zvaigznes mirdz uz sarkanā paklāja

Šogad žūrijā bija pa vienam pārstāvim no visām trim Baltijas valstīm – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī pārstāvi no mūzikas ierakstu izdevniecības “Universal Music Group”.

Latviju žūrijā pārstāvēja “Radio SWH” programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas, no Igaunijas žūrijā bija Mārju Merivo-Parro, kaimiņvalsts jaunās alternatīvās mūzikas raidstacijas “Raadio 2” galvenā satura redaktore, un jau ceturto gadu konkursa “Supernova” žūrijā piedalās Petri Manonens, “Universal Music Group” Baltijas reģiona vadītājs un komercdirektors Somijā.

65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas maijā notiks Roterdamā, Nīderlandē, piedalīsies 41 dalībvalsts. Latvijas pārstāvis uzstāsies otrajā pusfinālā, kas notiks 14. maijā, un par vietu finālā cīnīsies ar dalībniekiem no Igaunijas, Dānijas, Austrijas, Šveices, Somijas, Moldovas, Sanmarino, Serbijas, Islandes, Čehijas, Grieķijas, Bulgārijas, Armēnijas, Gruzijas, Portugāles un Albānijas. Visas minētās otrā pusfināla valstis, kā arī Francija, Lielbritānija un Spānija no tā saucamā “lielā piecinieka” varēs balsot par Latvijas dziesmu, panākumu gadījumā ļaujot tai startēt Eirovīzijas finālā.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu