Tērauda izcīna sesto vietu PČ skeletonā junioriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Endija Tērauda
Endija Tērauda Foto: Mareks Gaļinovskis/bobslejs.lv

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda svētdien Vācijas trasē Vinterbergā izcīnīja sesto vietu pasaules čempionātā junioriem.

Trešo gadu pēc kārtas uzvaras laurus plūca Anna Fernštādtova, kura ar uzvārdu Fernštate aizpērn izcīnīja zeltu vēl kā Vācijas izlases sportiste, bet pērn par čempioni tika kronēta jau kā Čehijas pārstāve. Pirmajā braucienā viņa bija trešā, bet otrajā uzrādīja pārliecinoši labāko laiku.

Otro vietu izcīnīja vāciete Zuzanne Krēhere, kura divu braucienu summā zaudēja 0,44 sekundes, bet trešā bija vēl viena Vācijas sportiste Hanna Naize, kura atpalika 0,48 sekundes.

Tērauda pēc pirmā brauciena bija ceturtā, tobrīd pirmajam trijniekam zaudējot vienu sekundes simtdaļu, bet līderei Krēherei - septiņas sekundes simtdaļas. Otrajā braucienā viņa uzrādīja 12.rezultātu, bet summā latvietei bija sestā vieta un 0,91 sekundes deficīts pret uzvarētāju.

Dārtai Zuntei braucienos attiecīgi 17. un 19.vieta, kas summā deva 18.pozīciju 22 sportistu konkurencē. Uzvarētāja bija 3,12 sekundes ātrāka.

Tērauda sasniedza savu labāko rezultātu pasaules junioru čempionātos. 2016.gadā Vinterbergā viņa bija astotā, bet gadu vēlāk Siguldā izcīnīja septīto vietu. Nākamajās divās meistarsacīkstēs viņai Sanktmoricā un Kēnigszē attiecīgi 14. un 11.vieta.

Nākamnedēļ Siguldā norisināsies Eiropas čempionāts, kurā Latviju pārstāves viena skeletoniste. Lēmumu pieņems Latvijas izlases treneri.

Eiropas kausa ieskaitē šosezon veiksmīgāk startējusi Tērauda, kura uzvarēja divās no astoņām sacensībām - Kēnigszē un Siguldā. Savukārt Zuntei ir viens goda pjedestāls, jo Siguldā viņa palika tieši aiz Tēraudas. Altenbergā Eiropas junioru čempionātā Zunte bija ceturtā, bet Tērauda ieņēma septīto vietu. 

Sestdien junioru čempionātā vīriešiem Krists Netlaus ieņēma astoto vietu, Elvis Veinbergs ieņēma 14.pozīciju, bet Mārtiņš Muižnieks pirmajā braucienā ierindojās 26.vietā un nekvalificējās otrajam piegājienam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu