Šūmahers vai Hamiltons - kurš tad ir labāks? Leģendārais Ross Brauns sniedz savu viedokli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers un Luiss Hamiltons
Mihaels Šūmahers un Luiss Hamiltons Foto: AP, Reuters/ Scanpix/ Apollo kolāža

Mihaels Šūmahers daudzu F-1 fanu acīs ir visu laiku labākais pilots. Bet aizvien biežāk apskatnieku debatēs vācu braucējam konkurenci sastāda Luiss Hamiltons, kurš aizvadītajā sezonā izcīnīja savu jau sesto čempiona titulu. Savs viedoklis par abiem sportistiem ir arī F-1 tehniskajam direktoram Rosam Braunam, vēsta F-1 mājas lapa.

Ross Brauns, kurš šobrīd pilda visa F-1 tehniskā direktora funkciju, savas karjeras laikā ir strādājis arī tādās komandās kā "Benetton" un "Ferrari", kuru sastāvā britam bija iespēja sastrādāties ar Mihaelu Šūmaheru. Brauns no 2010. līdz 2013. gadam pārstāvēja arī "Mercedes" vienību, kur viņa ceļi krustojās ar Luisu Hamiltonu. 

Ņemot vērā, ka Brauns ir strādājis ar abiem pilotiem, nav šaubu, ka viņa viedoklis "visu laiku labākā pilota" debatēs ir vērā ņemams.

"Viņi abi ir ļoti talantīgi un ir spējīgi kaut ko radīt no nekā," iesācis Brauns. "Daži no kvalifikācijas apļiem, ko ir spējis uzrādīt Luiss, komandu ir padarījuši "mēmus". Arī Mihaels to spēja. Ir tikai daži braucēji, kas šādi spēj pārspēt komandas biedrus."

"Luiss...Viņš ir pelnījis katru titulu, ko ir izcīnījis. Viņš spēja būt šitajā vietā, īstajā laikā, atrodoties savu sportisko spēju virsotnē. Luiss nepieļauj kļūdas un ir fantastisks braucējs. Nav tā, ka viņš uzvarētu veiksmes dēļ," tautieti slavējis Brauns.

Tiesa, F-1 tehniskais direktors arī atzina, ka abus pilotus tomēr ir grūti un pat nevajadzētu salīdzināt. Galvenokārt, tāpēc, ka viņi braukuši dažādos laikos, kas nozīmē, ka arī abiem braucējiem pieejamās tehnoloģijas ir ļoti atšķirīgas.

"Luiss ir ļoti profesionāls un uz saviem pienākumiem attiecas ļoti nopietni. Savukārt, Mihaels ļoti lielu vērību pievērsa detaļām par viņa auto. Luisam šodien tas nav nepieciešams," par abiem pilotiem izteicies Brauns.

"Mihaels karjeru sāka laikā, kad nebija tādu tehnoloģiju kā tagad. Datu analīze bija visnotaļ vienkārša, līdz ar to bija nepieciešama daudz lielāka pilota iesaiste," turpinājis Brauns. "Šodien pilotam atliek vien ieslēgt radio un kolēģi viņam jau ir sagatavojuši nepieciešamo datu analīzi. Mihaela laikā mēs datus apskatījām uz papīra lapām." 

Nobeigumā Brauns minējis, ka ēras, kurās startēja abi piloti tomēr ir pārāk nesalīdzināmas tieši tehnisko aspektu dēļ: "Mihaels ļoti bieži iesaistījās savas mašīnas analizēšanā. Luisam tas nav vajadzīgs, tāpēc grūti teikt, cik labs viņš būtu bijis laikos, kad mašīnas analīzei bija jāpievērš daudz lielāka uzmanība."

Hamiltons aizvadītajā sezonā izcīnīja savu jau sesto čempiona titulu, kas ir tikai par vienu mazāk nekā leģendārajam vācu pilotam. Tāpat britu pilots 35 gadu vecumā ir ļoti tuvu lai pārspētu Šūmaheram piederošo "Grand Prix" uzvaru rekordu. Hamiltona kontā šobrīd ir 84 uzvaras, kamēr Šūmahers savas karjeras laikā paspēja iekrāt 91 panākumu.

Tāpat britu pilotam jau pieder rekords ar visvairāk pole position jeb pirmajām starta pozīcijām (88). Hamiltons šo rekordu ir uzstādījis 250 sacīkstēs, kamēr Šūmaheram bija nepieciešamas 305 sacīkstes, lai iekrātu 68 pole position.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu