Video ⟩ Vētra "Siara" plosa Eiropu - atcelti simtiem avioreisu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vētra. Ilustratīvs attēls.
Vētra. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Vētras "Siara" dēļ daudzviet Eiropas ziemeļrietumos pirmdien atcelti simtiem avioreisu, nopietni traucēta dzelzceļa kustība, bet tūkstošiem mājsaimniecību palikuši bez elektrības.

Zārbrikenē, Vācijas rietumos, krītot kokiem, pirmdien ievainoti divi cilvēki.

Francijas ziemeļos daudzos apgabalos izsludināts oranžais brīdinājums, bet bez elektrības palikuši 130 000 māju.

Svētdien vētra plosījās virs Lielbritānijas un Īrijas, bet pirmdien vētra pārvietojās dienvidu virzienā pāri Francijai un Vācijai, kur tai dots nosaukums "Sabīne".

Francijā mājsaimniecībām pazudusi elektrība no Bretaņas, rietumos, līdz centrālajiem un austrumu apgabaliem, vēsta elektrotīklu uzņēmums "Enedis".

Francijā piekrastes rajonos vēja ātrums sasniedzis 130 kilometrus stundā, bet tiek prognozēts, ka vēja ātrums var pieaugt līdz pat 200 kilometriem stundā (attiecīgi 36 un 56 metriem sekundē).

Francijā 31 departamentā vētra sagāzusi kokus un elektrības stabus, ēkām norauti jumti, pavēstīja ugunsdzēsības un glābšanas dienesti.

Lielbritānijā vētra svētdien smagi skāra valsts ziemeļdaļu, kur daudzviet pieredzēti plūdi. Sinoptiķi brīdina par spēcīgiem vējiem un lietavām, kā arī sniegu.

Vējiem sasniedzot viesuļvētras spēku, kā arī lielo lietavu dēļ Lielbritānijā daudzviet atcelti vai aizkavēti avioreisi, traucēta dzelzceļa un prāmju satiksme.

Lielbritānijā spēcīgākais vējš reģistrēts Aberdaronā, Velsā, kur vēja ātrums sasniedzis 150 kilometrus stundā (42 metrus sekundē).

Pirmdien dienesti izziņojuši 170 brīdinājumus par plūdiem, pamatā Anglijas ziemeļos un dienvidu piekrastē.

Lielbritānijā vissmagāk cietušas Hebdenbridža un Mitolmroida, rietumu Jorkšīrā, kur applūdušas ielas, bet automašīnas palikušas zem plūdu ūdeņiem.

Svētdienas vakarā bez elektrības Lielbritānijā bija 62 000 māju.

Pērtā, Skotijā, daļēji sabrūkot kāda kroga jumtam, ievainoti trīs cilvēki, vēsta vietējie mediji.

Vācijā vētras dēļ atcelti daudzi avioreisi. Traucēta satiksme Frankfurtes, Berlīnes, Minhenes. Ķelnes un Hannoveres lidostās, bet Diseldorfā svētdien atcelti 120 reisi.

Ķelnes, Minhenes un Diseldorfas lidostas brīdina, ka avioreisi tiek atcelti arī pirmdien.

Frankfurtes lidosta brīdina, ka pirmdien atcelti 130 reisi.

Atcelti arī 240 reisi no Amsterdamas Shipholas lidostas, kas ir trešā noslogotākā Eiropā, un tas ietekmējis lidsabiedrību "KLM, "British Airways", "easyJet" un "Lufthansa" darbu.

Beļģijā apturēts piekrastes vēja parks, jo brāzmās drošības apsvērumu dēļ automātiski pārtraukušas darboties turbīnas.

Vācijā apturēta vilcienu satiksme pa maģistrālajām līnijām.

Vējš bija tik spēcīgs, ka "mēs svētdienas vakarā bijām spiesti pilnībā apturēt satiksmi par maģistrālajām līnijām", sacīja dzelzceļa uzņēmuma "Deutsche Bahn" pārstāvis sakariem ar presi Ahims Štauss.

Arī Beļģijā izsludināts oranžais brīdinājums, bet no Briseles lidostas un uz to atcelti 60 reisi.

Briselē sagāzti koki un stalažas, turklāt dažām ēkām nodarīti postījumi. Tiesa gan, nav ziņu, ka būtu ievainotie.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu