Video ⟩ Sadedzināta Latvijas vēsturē lielākā kokaīna krava - aptuveni divas tonnas (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Valsts policija (VP) pastiprinātas drošības apstākļos iznīcinājusi aptuveni divas tonnas kokaīna, ko likumsargi pērn starptautiskā operācijā atrada kādā saimniecībā Kokneses novadā.

 Video: Narkotiku iznīcināšana

Policijas pirmdien žurnālistiem demonstrētajā videomateriālā redzams, ka kokaīns uz iznīcināšanas vietu nogādāts pastiprinātas drošības apstākļos, tostarp, piesaistot pretterorisma vienību "Omega". Iepakojumus ar narkotikām krāsnīs metuši speciālos aizsargtērpos ģērbušies cilvēki.

Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins žurnālistiem teica, ka krava iznīcināta četrās kārtās un iznīcināšanas operācija noslēgusies pagājušā gada nogalē.

Kopējais kokaīna saturošas vielas svars bez iepakojuma, kurš tika nogādāts ekspertīzei, bija 2 197 725 grami.

Iznīcināšanas vietu Grišins neatklāja, taču apliecināja, ka policija rīkoja iepirkumu, kura īstenošanā piedalījies komersants, jo bija jāievēro atbilstošas vides prasības. Tāpat reizē ar kokaīnu iznīcinātas arī ikdienā izņemtās narkotikas.

Krimināllietā izmeklēšana turpinās, un Grišins pieļāva, ka lemjot par kriminālvajāšanas ierosināšanu, lietu varētu arī sadalīt.

LETA jau ziņoja, ka pērn 8.janvārī VP sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgāja kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu. Šajās kastēs bija paslēpts kokaīns. Šajā lietā Latvijā aizturētas vairākas personas.

Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas, paslēptas kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka šajā lietā policija veikusi kratīšanu uzņēmējam Jānim Skrābānam piederošās kompānijas "JS Products" birojā. 

Lietā viena persona izsludināta meklēšanā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu