Izbēdzis pitons liek Tallinas daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem septiņas stundas pavadīt bailēs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliskais pitons. Ilustratīvs attēls.
Karaliskais pitons. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Pagājušajā nedēļā Tallinas Pašvaldības policija saņēmusi neparastu zvanu - no daudzdzīvokļu nama dzīvokļa izbēgusi karaliskā pitona mātīte, kā dēļ daudzi mājas iedzīvotāji vairākas stundas pavadīja pamatīgi nobijušies, vēsta portāls "Rus.Postimees".

Dzīvnieka pazušanu divu čūsku īpašniece pamanīja uzreiz pēc barošanas. Čūska izbēga, jo nebija aiztaisītas terārija durvis. Nama iemītnieki krita panikā, kas ilga veselas septiņas stundas, līdz īpašniece pitonu atrada zem gultas.

Kaut gan rāpulis tika atrasta, iedzīvotāji joprojām esot satraukti un vērsušies policijā ar lūgumu pārbaudīt čūsku turēšanas noteikumus. Neskaitot divas čūskas, saimniecei pieder arī trīs suņi.

Īpašniece, šķiet, joprojām, neapzinās lietas nopietnību, pastāstīja policijas pārstāvis. Sieviete sacīja, ka runa esot vien par mazu, četrus mēnešu vecu un metru čūsku, kas esot mierīga un jauka.

"Saimniece ir pārliecināta, ka ka čūska viņu jūt un pazīst, tas esot redzams pēc uzvedības," sacīja policijas pārstāvis. "Kas attiecas uz mājas iemītniekiem, runa ir par provokācijām un rēķinu kārtošanu iepriekšēju konfliktu dēļ. Sievieti pārsteidza, kāpēc viņi vispār vērsušies policijā."

Lietas galvenais izmeklētājs drošības pēc vērsies pie pieredzējuša čūsku audzētāja, kurš pastāstījis, ka četrus mēnešus vecs karaliskais pitons noteikti esot garāks par metru. Tomēr iemītnieku bailes, ka čūska caur kanalizāciju tiks kaimiņu podā, esot nepamatotas, jo pitoni nemāk peldēt.

Toties šie rāpuļi lieliski māk līst, tādēļ, čūskai iekļūstot ventilācijā, kaimiņiem būtu pamats satraukumam. Pitons varētu apēst gan kaķi, gan kādu mazāku mājdzīvnieku un, iespējam, apdraudēt pat zīdaiņus un mazus bērnus. Čūska arī var iekost, ja tiek iztrūcināta, tādēļ pitonam nevajadzētu ļaut brīvi pārvietoties pa dzīvokli.

Šobrīd lieta nodota Igaunijas Pārtikas un veterinārajam dienestam, kas tuvākajā laika pārbaudīšot situāciju notikuma vietā.

На данный момент дальнейшее производство по этому делу передано в Ветеринарно-пищевой департамент, который в ближайшее время отправится на место проверять ситуацию.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu