Ārvalstu medijs sastāda nāvīgāko Eiropas pilsētu sarakstu. Pirmās trīs vietas ieņem Lietuva (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roze.Ilustratīvs attēls.
Roze.Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lietuvas amatpersonas neapmierinātas ar amerikāņu raidorganizācijas "Fox News" nāvīgāko Eiropas pilsētas reitingu, kur pirmās trīs vietas ieņem Lietuvas pilsētas.

Reitings balstīts uz to, cik slepkavības tiek pastrādātas uz 100 000 iedzīvotājiem.

"Fox News" gan norāda, ka pašā "nāvīgākajā" Eiropas pilsētā pastrādāto slepkavību skaits ir desmit reizes mazāks nekā ASV pilsētā ar visaugstāko slepkavību rādītāju.

Eiropas nāvīgāko pilsētu saraksta pirmo vietu ieņem Kauņa ar 5,4 slepkavībām uz 100 000 iedzīvotājiem. Raidorganizācija atsaucas uz datiem par 2017.gadu.

Otrajā vietā ierindota Viļņa ar 3,9 slepkavībām uz katriem 100 000 iedzīvotājiem, bet trešajā - Klaipēda ar tādu pašu rezultātu.

Latvijas un Igaunijas pilsētas "Fox News" topā nav atrodamas.

Salīdzinājumam - ASV nāvējošākā pilsēta ir Sentluisa, Misūri štatā. Tur 2018.gadā tika pastrādātas 60,9 slepkavības uz katriem 100 000 iedzīvotājiem.

Ņemot vērā, ka "Fox News" ir viena no ASV lielākajām raidorganizācijām, saraksts izsaucis neapmierinātību Lietuvas amatpersonu vidū.

Lietuvas policijas ģenerālkomisāra vietnieks Eduards Šillers apšaubīja reitinga sastādītāju izmantoto datu un avotu uzticamību.

"Vieni skaita slepkavības, citi skaita slepkavības ieročus vai pieskaita avārijās bojāgājušos. Tāpēc statistika atšķiras. Katrā valstī ir atšķirīgi likumi, tāpēc dažādas ir arī slepkavības definīcijas," preses konferencē sacīja Šillers.

Tikmēr tūrisma jomas pārstāvji pauduši bažas par iespaidu, ko šādi topi varētu atstāt uz tūrismu Baltijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu