"Protams, esmu vainīgs!" Saruna ar Igaunijas galveno mīlnieku-afēristu (5)

Foto: Mihkel Maripuu
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Otrdien, 11. februārī, Igaunijā tiesa slēgtā sēdē sāka skatīt Igaunijas "galvenā mīlnieka-afērista" Alara Mikfelta lietu. Vīrieti apsūdz vairāk nekā viena miljona eiro izkrāpšanā no vairākām sievietēm, vēsta portāls "Postimees". 

Mikfelta tiesa, kas sākās pagājušajā nedēļā, cietušo interesēs notiek aiz slēgtām durvīm, tādēļ žurnālistu parādīšanās vīrieti pamatīgi pārsteidza. Sākotnēji vīrietis bija noraidošs, tomēr jau drīz atmaiga un sarunas laikā gan atzina savu vainu, gan izteica nožēlu par izdarīto.

Saruna ar Alaru Mikfeltu

- Mēs esam no avīzes "Postimees". 

-Mani tas neinteresē. 

- Vai varam jums uzdot dažus jautājumus? 

Man tas nav interesanti. Visu labu! 

- Pusgadu jūs nedrīkstējāt ne ar vienu sazināties. Šodien jums pirmoreiz radusies iespēja sabiedrībai paskaidrot, kas notika un par ko jūs apsūdz. Vai atzīstat savu vainu tajos noziegumus, kuros esat apsūdzēts? 

Es neko nekomentēšu. Saku jums igauņu valodā! 

Jūs jau gadu esat apcietinājumā... 

Jūs nesaprotat vai kas?!

Jūs gadu...

Jūs kaut ko nesapratāt?! Es nesniedzu komentārus! Viss! Paldies! 

Vai plānojat kompensēt zaudējumus cietušajiem? Zaudējumi, ko nodarījāt 16 cietušajām, ir vairāk nekā miljons eiro. Vai ir reāli atgriezt šo naudu? 

Jūs tiešām nesapratāt? Es nesniedzu komentārus! Kas nav skaidrs?! Es negribu runāt. Tiesa sēde tikko ir sākusies. Es pagaidām neko nezinu, nekomentēšu pašlaik. Avīzē rakstiet, ko gribat. Tas nenozīmē, ka tā ir patiesībā. 

Protams, es atzīstu savu vainu, vairāk neko nevaru pateikt. (Vēršas pie fotogrāfa.) Nu, pietiks! Paldies, jā! Tā ir slēgta tiesas sēde, ejiet. 

Mums... 

Mums ir slēgta tiesas sēde, lūdzu, ejiet prom. 

Pēdējais jautājums - par cilvēcisko. Vai jums ir žēl cietušos? Vai jūs lūdzāt piedošanu? 

Protams! Šodien jautājums ir par to, kas galīgi neinteresē valsti - kāpēc cilvēks nonāca līdz šādai situācijai. Tas nevienu neinteresē. Tāpēc labāk pārtrauksim šo sarunu. Esmu vainīgs un savu vainu atzīstu. 

Man ir žēl. Protams, man ir žēl. Bet tas, kas bija "Postimees", raksts vai kas nu tur bija - puse nav taisnība. Informāciju varētu izpētīt, pirms to publicēt "Postimees". 

Agrāk mēs nevarējām ar jums sarunāties. Šodien ir pirmā iespēja. Vai jūs varētu... 

Bet aizpildīt divas avīzes ar rakstiem, kuriem ir nepārbaudīti fakti... Un otrais jautājums ir - vai šeit ir sabiedrības interese. Kāpēc sabiedrībai šis būtu jāzina? Tikai tāpēc, ka viena no cietušajām nolēma visu pastāstīt "Postimees" redakcijai. Man tiešām nav ko teikt. 

Esmu vainīgs, protams, vainīgs. Bet - vai šodien esmu supernodziedznieks? Nu, laikam jā. Vai cietušie pastāstīja visu, ko vajadzētu pastāstīt? Uzskatu, ka nē. Bet tas nav svarīgi. Svarīgi ir tas, ka es to daru. 

Jūs darīsiet visu, lai atlīdzinātu zaudējumus? 

Protams, darīšu. Bet es arī varu teikt, ka valsts nedod man tādu iespēju. Sāksim ar to, ka agrāk cilvēks tika cietumā un strādāja, par to saņemot naudu, kuru varēja atgriezt. Pašlaik [man] tādas iespējas nav. 

Jūs taču paši saprotat, ka pašlaik ir runa par miljonu. Man arī bez tā "uz kakla" ir trīs tiesu izpildītāji. Kā tas viss var tikt īstenots realitātē? Vai tas kādu vispār interesē vai nē? Uz to arī jāparaugās no citas puses. Es pusgadu esmu apcietinājumā, man bija liegums sazināties ar vienu no cietušajām, nevarēju aprunāties. Man šeit nav par ko runāt. 

Paldies par komentāru. 

Lūdzu. 

Kā vēstīts, Mikfelts kurš medijos nodēvēts "Igaunijas galveno mīlnieku", izdevies apmānīt vairākus desmitus sieviešu. Ar upurēm viņš iepazinies sociālajos tīklos, panākot tādu uzticēšanās līmeni, ka visas upures - apsūdzībā minētas 16 - viņam atdevušas vairāk nekā miljonu eiro. 

Vīrietis tika aizturēts 2019. gada 21. martā. Par līdzīgiem noziegumiem viņš tiesāts jau 2007. gadā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu