Par kāzu fotogrāfiju publicēšanu pāri Krievijā apsūdz valsts nodevībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kāzas. Ilustratīvs attēls.
Kāzas. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Krievijā par valsts nodevību apsūdzēts kāds Kaļiņingradā dzīvojošo laulāto pāris, jo viņu kāzu videoierakstā esot redzams kāds Federālā Drošības dienesta (FDD) operatīvais darbinieks un tas ļāvis Latvijas slepenajiem dienestiem atklāt viņa identitāti, vēsta laikraksts "Kommersants".

Abi apsūdzētie - Krievijas valdības finansētā Gorčakova vārdā nosauktā publiskās diplomātijas atbalsta fonda eksperte Antoņina Zimina-Antoņeca un viņas vīrs bijušais reģionālās valdības ierēdnis Konstantīns Antoņecs - tikuši aizturēti jau 2018. gadā.

Uz savām kāzām, kas notika 2015. gada aprīlī, viņi bija uzaicinājuši arī kādreizējo Ziminas-Antoņecas kursabiedru, kurš pēc studijām sācis strādāt FDD un nodarbojies ar pretizlūkošanu.

Krievijas slepeno dienestu uzmanības lokā abi apsūdzētie nonākuši pēc tam, kad kāzu videoieraksti un fotogrāfijas publicētas sociālajos tīklos. Šie materiāli arī kādu iemeslu dēļ esot parādījušies kādā no Baltijas valstu televīzijas kanāliem.

Kā stāsta apsūdzētās tēvs, uzaicinātais FDD darbinieks nav slēpis no kāzu viesiem savu darbavietu, dalījis savas vizītkartes un pats labprātīgi fotografējies ar citiem viesiem, lai gan viņu vidū bijuši arī Latvijā dzīvojošie līgavas radi.

Taču FDD uzskata, ka apsūdzētie esot vainojami slepenas informācijas atklāšanā.

Lai gan likumā paredzētais pirmstiesas apcietinājum termiņš beidzies jau pērn, Zimina-Antoņeca joprojām atrodas ieslodzījumā Ļefortovas cietumā.

Abi apsūdzētie savu vainu noliedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu