Video autors pastāsta, kad un kā filmētas cilvēku reakcijas uz Putina portretu liftā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā nedēļā plašu rezonansi sociālajos tīklos Krievijā un citviet radīja video par to, kā ļaudis reaģē uz Vladimira Putina portreta parādīšanos savas mājas liftā. Idejas autors blogeris Baširs Dohovs raidorganizācijai BBC pastāstījis vairāk par vairākus miljonus reižu skatīto video.

Dohovs noraida izskanējušos pieņēmumus, ka video ir iestudēts. "Godīgi sakot, es to nekādi nevaru pierādīt, bet domāju, ja kāds žurnālists pacenstos, tad droši vien varētu atrast tajā redzamos cilvēkus un pārliecināties, ka viņi ir ierindas pilsoņi," saka jokdaris.

Viņš arī norādīja, ka nevarētu atļauties algot 20 labu aktieru komandu tikai tāpēc, lai uzņemtu joku video.

Dohovs intervijā BBC Krievijas ziņu dienestam atklāj interesantu faktu - izrādās, ka video tika uzņemts jau pirms gada. Viņš to neesot publicējis uzreiz, domādams, ka varētu papildināt ar vēl citiem materiāliem, pārveidot par lielāka apmēra projektu. Tas galu galā tomēr nenotika.

Video filmēšana ilga apmēram trīs stundas vai nedaudz ilgāk, kuru laikā liftā iekāpuši arī cilvēki, kuri nekā neesot reaģējuši uz tur pēkšņi parādījušos Putina portretu.

"Es veidoju video tā, lai tas būtu interesants un izklaidējošs," stāsta Dohovs. "Tāpēc arī izvēlējos smieklīgas reakcijas.

Neiekļāvu galvenokārt divu veidu reakcijas. Pirmā - kad cilvēki vispār šķiet nemanām [Putina portretu], it kā savās domās iegrimuši. Viņi paskatās un nodomā - nu, Putins. Un viss, turpina sēdēt telefonā vai dodas tālāk. Otrā reakcija - kad cilvēks paķer telefonu, fotografē un raksta par to sociālajos tīklos vai čatos."

Dohovs noraida pieņēmumus, ka viņš esot atmetis visas pozitīvās reakcijas. Viņš uzsver, ka video esot redzami arī samērā pozitīvi noskaņoti cilvēki, piemēram, vecāki, kuri savam bērnam māca par Krievijas valsts galvu.

"Bet nebija tādu cilvēku, kas būtu klanījušies un no sirds teikuši, kā priecājas, ka uzradies Putina portrets," saka Dohovs.

Portretu pēc trim stundām noņēmis pats Dohovs. Ar vandalismu neviens no mājas iedzīvotājiem nenodarbojās.

Blogeris arī atklāj, ka video lielā popularitāte viņu neesot pārsteigusi - jau pirms tā publicēšanas viņš esot paredzējis, ka sniegs par to interviju radiostacijai "Eho Moskvi". Viņa pārliecību esot stiprinājis repera Timati videoklips "Moskva", kas vietnē "YouTube" sasniedza Krievijas antirekordu, savācot vairāk nekā miljonu "nepatīk".

Dohovs arī stāsta, ka ar negatīvu reakciju uz savu video esot sastapies tikai interneta komentāros, kur viņam esot pārmesta provocēšana un necieņas izrādīšana. Taču valsts iestādes par viņa publicēto video nekādu interesi neesot izrādījušas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu