Bļugeram zaudējums papildlaikā; Girgensonam uzvara NHL spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons un Skots Vilsons
Zemgus Girgensons un Skots Vilsons Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases spēlētājs Teodors Bļugers otrdien Nacionālajā hokeja līgā (NHL) kopā ar savu komandu Pitsburgas "Penguins" piedzīvoja neveiksmi, kamēr Zemga Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" izcīnīja panākumu pret turnīra vājāko vienību.

"Penguins" mājās ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Tampabejas "Lightning", kas uzvaru svinēja jau astotajā mačā pēc kārtas.

Bļugers laukumā pavadīja 15 ar pusi minūtes, no kurām teju piecas nospēlēja mazākumā. Uzbrucējs arī izdarīja divus metienus pa vārtiem, reizi bloķēja pretinieka mesto ripu, vienreiz atņēma ripu un uzvarēja divos no 11 iemetieniem. Latvijas izlases spēlētājs dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Mājiniekus pirmā perioda 12.minūtē vadībā izvirzīja Jevgēņijs Malkins, kurš realizēja skaitlisko vairākumu. Spēlējot vairākumā, trešā perioda ievadā Mihails Sergačevs rezultātu izlīdzināja, bet par mača varoni papildlaika trešajā minūtē kļuva Janni Gords.

Andrejs Vasiļevskis "Lightning" vārtos tika galā ar 35 no 36 metieniem, atvairīdams 97,2% metienu. Pretējā laukuma pusē Mets Marejs noķēra 36 no 38 metieniem, atvairot 94,7% raidījumu.

Abas komandas iepriekš tikās piektdien, kad ar 4:2 uzvaru izcīnīja Tampabejas vienība.

Citā spēlē "Sabres" savā laukumā ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) uzvarēja līgas vājāko klubu Detroitas "Red Wings".

Girgensons laukumā pabija 11 minūtes un 25 sekundes, no kurām 38 sekundes nospēlēja vairākumā, bet vēl minūti un 13 sekundes mazākumā. Viņš arī vienu metienu pa vārtiem, reizi bloķēja metienu, uzvarēja vienīgajā iemetienā un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Detroitas klubā abus vārtus iemeta Darens Helms, bet Bufalo vienībā ar 1+1 izcēlās Markuss Johansons un Sems Reinhārts.

Arī šīs komandas iepriekš tikās pagājušajā nedēļā, uzvaru ar 4:3 svinot "Red Wings".

Ceturtdien būs vērojama latviešu divcīņa, jo savā starpā tiksies "Sabres" un Kolumbusas "Blue Jackets", kuras rindās ir Matīss Kivlenieks un Elvis Merzļikins.

"Penguins" ar 74 punktiem 55 spēlēs Austrumu konferencē ieņem ceturto vietu, bet "Sabres" ar 58 punktiem 57 spēlēs ierindojas 13.pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu