"Viņš uzvar tik vienkārši." Nurmagomedovs nosaukts par planētas labāko MMA cīkstoni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: AP/Scanpix

Slavenais jaukto cīņas mākslu (MMA) sporta portāls "Sherdog" nācis klajā ar planētas 10 labāko cīkstoņu reitingu, kurā šoreiz ir notikusi līderu maiņa.

"Sherdog" ir apkopojuši tā saukto "pound for pound" reitingu, kas novērtē cīkstoņu spējas neatkarīgi no viņu svara kategorijas. Šajā reizē par minētā ranga līderi kļuvis krievu cīkstonis Habibs Nurmagomedovs.

Pamatojums krievu cīkstoņa nosaukšanai par labāko aprakstīts šādi: "Nurmagomedovam vajadzēja mazāk nekā 15 minūtes, lai pārspētu Dastinu Porjē "UFC 242" ietvaros. Viņš uzvar tik vienkārši. Vieglā svara čempiona uzvaru sērija ir sasniegusi jau 12 cīņas, kas ir tikpat, cik viņa nākamajam pretiniekam Tonijam Fergusonam. 12 secīgi uzvarētas cīņas ir 6. garākā panākumu sērija UFC vēsturē."

Nurmagomedovs līderpozīcijā nomainīja Džonu Džounsu, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē nepārliecinoši aizstāvēja savu čempiona titulu vieglo smagsvaru kategorijā. Daudzi MMA apskatnieki uzskata, ka tiesnešiem uzvaru bija jāatdod Džounsa oponentam Dominikam Rejesam. Jāatzīmē, ka viens no tiesnešiem pat uzskatīja, ka Džounss uzvarēja četrus no pieciem raundiem, kas izpelnījies plašu kritiku MMA sabiedrībā.

Pēc Nurmagomedova un Džounsa "Sherdog" rangā secīgi ierindojas Henrijs Sehudo, Stipe Miočičs, Daniels Kormjē, Izraels Adesanja, Kamaru Usmans, Demitriuss Džonsons, Tonijs Fergusons un Aleksandrs Volkanovskis.

UFC oficiālajā rangā līderis gan vēl ir Džounss, bet nebūtu pārsteigums, ka pēc tā atjaunošanas, par vadošo cīkstoni būs kļuvis tieši Nurmagomedovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu