Porziņģa talantīgais komandas biedrs Dončičs laukumā varētu atgriezties jau nākamajā spēlē (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Luka Dončičs pēc septiņu spēļu izlaišanas laukumā varētu atgriezties jau nākamajā duelī, vēsta portāls "eurohoops.net".

Tika ziņots, ka Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs potītes savainojuma dēļ varētu nespēlēt aptuveni divas nedēļas.

Talantīgais slovēnis nu jau izlaidis septiņas spēles pēc kārtas, bet otrdien viņš kopā ar komandu aizvadīja pilnvērtīgu treniņu, pēc kura sarunā ar medijiem, pauda pārliecību, ka laukumā dosies jau trešdienas duelī pret Sakramento "Kings".

Lai arī spēles pieteikumā pie Dončiča vārda vēl ir atzīme - "iespējama dalība" - gan spēlētājs, gan treneris Riks Kārlails bija pārliecināti par slovēņa dalību mačā pret "Kings".

Dončičs laukumā nav devies kopš janvāra beigām, šajā laika posmā Dalasas vienībai septiņos mačos spējot izcīnīt trīs panākumus.

Trešdien "Mavericks" aizvadīs savu pēdējo spēli pirms Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma, kurā piedalīsies arī Dončičs. Slovēnis piedalīsies ne tikai līgas labāko spēlētāju duelī, viņš būs redzams arī jauno talantu mačā.

Pirms traumas gūšanas, Dončičs vidēji spēlē izcēlās ar 28,8 punktiem, 9,5 atlēkušajām bumbām, 8,7 rezultatīvām piespēlēm un vienu pārtvertu bumbu.

Nedēļas nogalē gaidāmajā NBA šovā piedalīsies arī Dāvis Bertāns, kurš lūkos izcīnīt labākā trīspunktu metēja titulu.

2017./2018.gada sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī latviešu basketbolists Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. 

Iepriekšējā sezonā Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās Rodions Kurucs. Savas karjeras pirmajās divās sezonās NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās arī Porziņģis, kurš pirms trim gadiem uzvarēja NBA Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursā.

2019.gadā zvaigžņu spēlē Šarlotā Lebrona Džeimsa komanda ar 178:164 uzvarēja grieķa Jaņņa Adetokunbo vienību.

Visu zvaigžņu spēle šajā nedēļas nogalē norisināsies Čikāgā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu