Nosaukti Latvijas Basketbola izlases kandidāti gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: Sintija Zandersone/LETA

Kļuvuši zināmi 15 Latvijas izlases kandidāti gaidāmajām Eiropas čempionāt kvalifikācijas spēlēm pret Bulgārijas un Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībām, vēsta Latvijas Basketbola savienības mājas lapa.

Pirmdien, 17. februārī, Latvijas vīriešu valstsvienība aizvadīs pirmo treniņu, gatavojoties 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā posma spēlēm ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi (piektdien, 21. februārī plkst.19:30 "Arēnā Rīga") un Bulgārijas izlasi (24. februārī Botevgradā). Uz īso treniņnometni uzaicināti 15 spēlētāji.

Latvijas izlases kandidāti

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris atklājis, ka šoreiz visi Eirolīgas klubi, kurus pārstāv latvieši snieguši negatīvas atbildes: "Ar klubiem bija regulāra komunikācija, bija cerīgi signāli, diemžēl galīgās atbildes bijušas negatīvas. Arī no Francijas kluba ASVEL, kas neatbrīvoja nevienu spēlētāju – ne Rihardu Lomažu, ne beļģi Izmaelu Bako, ne četrus spēlētājus, kurus aicināja Francijas izlasē. Jāņem vērā, ka Jānim Timmam, Dairim Bertānam un Jānim Strēlniekam bijušas dažādas veselības problēmas." 

Tāpat Štālbergs minējis, ka kaspars Bērziņš izlasei nepievienosies savainojuma dēļ, savukārt Rolands Freimanis šo ciklu izlaidīs ģimenes apstākļu dēļ. Itālijas A2 līgas klubam, kuru pārstāv Andrejs Gražulis izlašu pārtraukumā aktīvi norit spēles, bet Verēzes klubs Ingu Jakoviču vienkārši nav atbrīvojuši, kas neatbilstot FIBA noteikumiem. Savukārt Kaspara Vecvagara un Kristapa Dārgā neuzaicināšana ir treneru kolektīva lēmums.

Roberta Štelmahera vadītā vienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas H grupā sacenšas ar Grieķijas, Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Bulgārijas valstsvienībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu