Video ⟩ "Jābūt ļoti uzmanīgiem, jo zīmes liek neadekvāti." Autovadītājus Ķengaragā mulsina sabiedriskā transporta pieturvieta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļa zīme - ''Autobusa un trolejbusa pietura''. Ilustratīvs attēls.
Ceļa zīme - ''Autobusa un trolejbusa pietura''. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ķengaragā dzīvojošos cilvēkus mulsina kāda ceļazīme, kas atrodas Prūšu ielā. Uz ceļa zīmes norādīts, ka tā ir autobusu un trolejbusu pieturvieta, tomēr pasažierus no iekāpšanas sabiedriskajā transportā šķir zaļā zona, kas mulsina arī autovadītājus, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Video: "Bez Tabu" sižets

"Tur ir autobusa pietura un automašīnas tur nedrīkst novietot. Agrāk es nebiju ievērojis, taču tad ieraudzīju ceļa zīmu un vairs nelieku tur savu mašīnu. Pati pietura nav uzstaisīta pareizi. Jābūt ļoti uzmanīgiem, jo zīmes liek neadekvāti," raidījumam "Bez Tavu" atklāja autovadītājs Gunvaldis.

"Parādiet man autobusu apstāšanās zonu. Līdz zīmei ir vairāk nekā 10 metru. Te apstājas mikroautobusi – četrarpus metru gari, maksimums – pieci metri. Lūk, tā automašīna pārkāpj, bet es ne. Tas arī viss," sacīja šoferis Igors.

​Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) apliecina ceļu satiksmes noteikumos rakstīto, ka tuvāk par 25 metriem pirms un tuvāk par 10 metriem aiz pieturas zīmes automašīnas atstāt stāvēšanai ir aizliegts.

Prūšu ielas pretējā pusē atrodas autobusu pieturvieta, taču tā ir iekārtota pavisam citādāk. Šajā pieturvietā ir ieklāts asfalts un gan pasažieriem, gan autovadītājiem nerodas nekādas šaubas, ka šeit varētu piestāt sabiedriskais transports.

Savukārt kāda pastāvīgā sabiedriskā transporta pasažiere norāda, ka pieturvietas Prūšu ielā izveidotas pavisam nesen. Tiesa gan, arī viņa piekrīt, ka pietura ierīkota ne īpaši veiksmīgi, taču tas izdarīts, lai rūpētos par pasažieru transportēšanu, jo šajā konkrētajā vietā ir aktīva satiksme.

"Pie mums vērsās "Rīgas satiksme" ar lūgumu uzstādīt pieturvietas Prūšu ielā, jo tur, kursējot mikroautobusam, nav pieturvietas, tad pasažieriem ir jāmēro tāls ceļš līdz nākamajai pieturvietai. Līdz ar to mēs pieņēmām lēmumu, apsekojām šīs te vietas un secinājām – jā, šīs te pieturvietas ir nepieciešamas. Un gada beigās tās tika uzstādītas. Labiekārtošanas darbus mēs uzsāksim tikai un vienīgi, kad atsāksies būvniecības sezona, būs labvēlīgi laikapstākļi, tad mēs varēsim arī pašu pieturvietu labiekārtot," sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu