"Katru svētdienu gribu izdarīt pašnāvību." Slavenais bokseris Fjūrijs stāsta par garīgās veselības problēmām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Līdz ilgi gaidītajai boksa cīņai starp britu Taisonu Fjūriju un amerikāni Deonteju Vailderu ir palikušas mazāk nekā divas nedēļas. Pirms gaidāmā dueļa par savām garīgās veselības problēmām atklāti stāstījis Fjūrijs, vēsta "The Sun".

2018. gadā Vaildera un Fjūrija cīņā tiesneši pasludināja neizšķirtu, lai gan daudzi boksa eksperti uzskatīja, ka pārāks bija tieši britu cīkstonis. Kopš tā laika Fjūrijs ir izcīnījis divas uzvaras un nopelnījis sev vēl vienu tikšanos ar bokseri, kurš tiek dēvēts par bronzas bombardieri.

Vēl senāk, 2015. gada nogalē, Fjūrijs izcīnīja savu karjeras lielāko uzvaru, pēc punktiem pārspējot leģendāro Vladimiru Kļičko. Bija paredzēts, ka 2016. gada sākumā abi bokseri aizvadīs revanša cīņu, bet Fjūrija problēmas ar garīgo veselību liedza šai cīņai notikt. 

Spriežot pēc paša boksera teiktā, ar saviem "dēmoniem" viņš joprojām vēl nav ticis galā.

"Ļoti gaidu sestdienas. No rīta dodos garā skrējienā, bet pēc tam darbojos ar bērniem. Tad pienāk svētdiena. Katru svētdienu es gribu izdarīt pašnāvību. Katru svētdienu! Neatkarīgi no tā, kur es atrodos - treniņnometnē vai mājās," atklājis sportists.

"Šķiet, ka pasaulei pienācis gals un es vairs nespēju dzīvot," svētdienu pašnāvnieciskās tieksmes skaidrojis Fjūrijs.

Tāpat bokseris stāstījis, ka, sākoties jaunai nedēļai, viņš atgūstot vēlmi dzīvot: "Tādas ir manas svētdienas. Vakarā es dodos gulēt, domādams, ka rīt atkal ir pirmdiena un es varēšu nodarboties ar lietām, kas man patīk." 

Slavenais bokseris neslēpa, ka tikai ikdienas rutīna viņu notur pie dzīvības: "Atgriežos zālē, atgriežos kafijas veikaliņā, pie pusdienām, pie bērniem. Tā es dzīvoju. Tā ir rutīna, kas mani notur pie dzīvības. Ja atteiktos no sporta zāles, gada laikā būtu miris. Par to nav šaubu."

Tāpat Fjūrijs atzinis, ka ļoti izteikti spējot nodalīt savu izklaidētāja personību no realitātes. "Vienmēr ir bijušas divas personības. Taisons Fjūrijs - ikdienas cilvēks un Taisons Fjūrijs - Čigānu Karalis, kurš ir izklaidētājs. Jūs neticētu, cik ļoti šie abi cilvēki atšķiras. Šobrīd jūsu priekšā sēž cits cilvēks. Šeit neesmu es, bet gan izklaidētājs, kuru nekad nav ietekmējušas garīgās veselības problēmas," stāstījis Fjūrijs.

Fjūrijs savas karjeras laikā ir aizvadījis 30 cīņas, uzvarot 29 no tām. Vienīgā reize, kad cīņa ir noslēgusies bez brita uzvaras, ir jau minētais neizšķirts pret Vailderu. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu