Video ⟩ Siguldā netālu no skolas audzēknis dižojas ar taureņu nazi. Eksperti norāda, par ko tas varētu liecināt (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nazis. Ilustratīvs attēls.
Nazis. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Netālu no Siguldas 1. pamatskolas garāmgājēji pamanīja un nofilmēja kādu puisi, aizrautīgi spēlējamies ar saliekamo jeb taureņu nazi klasesbiedru lokā. Aculiecinieks izteica bažas, ka jaunietis auksto ieroci nesīs atpakaļ uz skolu. Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) pārstāvis akcentē, ka nažus mācību iestādēs nedrīkst glabāt, bet skolēni mēdz šo noteikumu ignorēt, vēsta raidījums "Degpunktā".

"Izglītojamā skolēna pienākums ir ievērot iekšējās kārtības noteikumus skolā. Un neapdraudēt citu personu dzīvību vai veselību. Visticamāk, ja konkrētais skolēns šādu ieroci aiznes uz skolu, viņš pārkāpj šos iekšējās kārtības noteikumus. Atsevišķi skolēni atnes neatļautās vielas, jautājums, cik to pamana, un pats svarīgākais ir tā preventīvā darbība," uzskata IKVD uzraudzības departamenta direktora vietnieks Maksims Platonovs.

Psiholoģe stāsta, ka teju katram jauniešu paveiktajam nedarbam ir konkrēts iemesls. Naža glabāšana vai publiska spēlēšanās ar to varētu būt skaidrojama no trīs skatu punktiem.

"Ir bijušas situācijas, kad, piemēram, bērns vienkārši grib padižoties, tas diezgan raksturīgi pusaudžu vecumam ir starp vienaudžiem. Otra lieta varētu būt – ja bērns grib ar kādu izrēķināties, teiksim, viņam ir kaut kādi atriebības plāni, vai varbūt viņš ir sastrīdējies ar kādu vienaudzi un grib viņu varbūt pabaidīt. Trešo kategoriju es iedalītu bērnus, kuriem ir uzvedības traucējumi vai kādi psihiska rakstura traucējumi," sižetā saka Skolu psihologu asociācijas pārstāve Santa Paula.

Ja kāds no skolēniem pamana, ka vienaudzis izglītības iestādē nēsā vai glabā bīstamu ieroci, par to jāziņo skolotājam. Informētajiem audzinātājiem jāizvērtē situācija un jāpieņem lēmums.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu