Foto ⟩ "Jūra drīz paņems savu." Vasarnīcu Igaunijas piekrastē apdraud ziemas vētras (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šoziem piekrastes Igaunijā nav pārklājis ledus, tādēļ ziemas vētras krastu Klogrannas ciemā izskalojušas tik ļoti, ka apdraudēts kāpās uzbūvēts namiņš, vēsta portāls "Postimees".

Ēka ir būvētā no padomju laika robežsardzes torņa. Cenšoties to pasargāt no jūras, vasarnīcas saimnieks ir izveidojis akmeņu aizsargbarjeru, tomēr tas eroziju nav apturējis.

Salīdzinot šogad uzņemtos attēlus ar pagājušā gada, redzams, ka atkal izskalots pamatīgs smilšu daudzums un viļņi jau sasnieguši ēkas pamatus.

"Cienījams cilvēks, bijušais ministrs uzbūvējis villu tieši pie jūras un ar akmeņiem noklājis slaveno Klogas pludmali. Vides aizsardzības inspekcija uzskata, ka viss ir kārtībā, māja nav pārāk tuvu jūrai. Bet ļaunā jūra domā citādi un drīz paņems savu," sociālajos tīklos situāciju komentēja zinātnieks, žurnālists un politiķis Pēters Ernits.

Smilšu izskalošana Klogrannas pludmalē sākusies pirms aptuveni astoņiem deviņiem gadiem, kad tika nojauktas padomju laika militārās ēkas. Piestātnes nojaukšanas iemesls bija tāds, ka niedrēs sakrājās aļģes, kas pūstot radīja nepatīkamu smaku.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu