Piecgadīgs puika ASV no degošas mājas izglābj māsu un atgriežas, lai glābtu arī ģimenes suni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Bartow County Fire Department

Piecgadīgs zēns Džordžijas štatā ASV pamodās un savā guļamistabā ieraudzīja liesmas, tomēr tā vietā, lai kristu panikā, viņš palīdzēja no traģēdijas izglābt savu ģimeni, vēsta raidorganizācija CNN.

Noa Vuds, kurš dzīvo kopā ar septiņiem ģimenes locekļiem, svētdien, 9. februārī pamodās un redzēja, ka guļamistaba, ko zēns dala ar divgadīgo māsu, ir liesmās.

Viņš izlēca no gultas, paņēma māsiņu un devās uz vienīgo pieejamo izeju - logu. Tomēr puikas varonība neaprobežojās ar to vien - viņš atgriezās, lai no liesmām paglābtu arī ģimenes suni.

Pēc tam Noa devās pie blakus mājās dzīvojošā tēvoča un kopā viņi brīdināja arī pārējos ģimenes locekļus. Visiem izdevās izglābties.

Zēna pašaizliedzīgā rīcība izpelnījusies vietējo glābēju atzinību.

"Mēs iepriekš esam redzējuši, ka bērni brīdina ģimenes, bet piecgadniekam būt gana modram, lai paveiktu šo - tas ir diezgan neparasti," sacīja Bārtovas Apgabala Ugunsdzēsības departamenta priekšnieks Dveins Džeimisons.

Viņš pastāstīja, ka ugunsgrēks sācies pārslogotas kontaktligzdas dēļ. Kad notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji, Noam un vēl četriem ģimenes locekļiem tika konstatēti nelieli apdegumi, kā arī viņi bija saelpojušies dūmus.

"Ar dieva žēlastību visi deviņi mūsu mīļotie bija spējīgi tikt ārā no mājas," Noas vectēvs Deivids sacīja ierakstā tiešsaistes līdzekļu vākšanas vietnē. "Ja nebūtu Noas, iespējams, mēs šeit šodien nebūtu."

Tā kā tika iznīcināta viņu mājvieta, ģimene ir lūgusi vietējās sabiedrības atbalstu, kamēr atgūsies.

Bārtovas Apgabala Ugunsdzēsības departaments šodien, 14. februārī, Nou uzņems savās rindās kā goda biedru un viņam pasniegs dzīvības glābēja balvu, ko parasti saņem profesionāli glābēji. Par Noas varonību dzirdējis arī štata gubernators Braiens Kemps, kura vēstuli ceremonijā nolasīs Džeimisons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu