Savainoto Siliņu Latvijas izlases kandidātu sarakstā aizstāj Dārgais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Dārgais
Kristaps Dārgais Foto: Jānis Martels (www.estlatbl.com)

Ojārs Siliņš savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Latvijas vīriešu basketbola izlasei 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs ar Bosniju un Hercegovinu un Bulgāriju, tādējādi viņa vietā uz valstsvienību izsaukts Kristaps Dārgais.

Kā Latvijas Basketbola savienībai (LBS) atklāj vīriešu valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs, Siliņa savainojums izrādījies nopietnāks, nekā sākotnēji domāts. 

"Atveseļošanās ilgs vismaz mēnesi un skaidrs, ka šajā ciklā viņš nevarēs palīdzēt. Ņemot vērā situāciju uzbrucēju pozīcijās, kopā ar galveno treneri Robertu Štelmaheru nolēmām uz treniņiem uzaicināt Kristapu Dārgo," stāsta Štālbergs.

Pirmdien, 17.februārī, Latvijas vīriešu valstsvienība aizvadīs pirmo treniņu, gatavojoties 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā posma spēlēm ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi 21.februārī Rīgā un Bulgārijas izlasi 24.februārī Botevgradā. Uz īso treniņnometni uzaicināti 15 spēlētāji.

Jau ziņots, ka 15 kandidātu vidū pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā posma spēlēm nav Eirolīgas spēlētāju.

Sarakstā ir gan pieredzējušie, gan jaunie spēlētāji - valstsvienības spēļu rekordisti un potenciāli debitanti. Visi ir gatavi cīnīties un palīdzēt valstsvienībai sasniegt kopīgos mērķus.

No pirmdienas līdz ceturtdienai notiks septiņi treniņi. Piektdien no rīta būs iesildīšanās treniņš un vakarā - spēle ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi "Arēnā Rīga".

Latvijas izlases paplašinātais kandidātu saraksts dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš, Kristaps Dārgais (abi - "Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Žanis Peiners (Belgradas "Partizan NIS", Serbija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), , Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu