Policija par nelegālu teju 100 000 cigarešu apriti Kurzemē aiztur trīs cilvēkus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pagājušajā nedēļā aizdomās par nelikumīgu 83 240 cigarešu un desmit litru alkohola apriti Kurzemē aizturētas trīs personas, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

6. februārī VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas aizturēja kādu Liepājas pusē dzīvojošu vīrieti, kurš ar savu automašīnu Saldus novadā pārvadāja cigaretes. Kopumā automašīnā tika konstatētas 40 000 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām.

VP par notikušo ir sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Kriminālprocesa ietvaros ir izņemts transportlīdzeklis, kas tika izmantots nozieguma izdarīšanai. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un uz izmeklēšanas laiku viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Savukārt 8. februārī likumsargi Skrundas novadā no vairākiem īpašumiem izņēma kopumā 43 240 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām un nelegālo alkoholu - desmit litrus, kurš tika glabāts plastmasas pudelēs. 

Šeršņova stāstīja, ka VP par notikušo ir sākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu nelikumīgu uzglabāšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Aizdomās par šī nozieguma pastrādāšanu tika aizturētas divas personas, kuras jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā. Personām uz izmeklēšanas laiku ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. 

Abos kriminālprocesos notiek pirmstiesas izmeklēšana.

VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

VP atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444, kas ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē. Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī, bet VP mājaslapā "www.vp.gov.lv" var atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstīt precīzu adresi, kurā pēc iedzīvotāju informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu, narkotiku tirdzniecība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu