Bendikai karjeras rekords PČ sprintā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Itālijā izcīnīja 12.vietu pasaules čempionāta sacensībās 7,5 kilometru sprintā, planētas meistarsacīkstēs sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu.

Par pasaules čempioni tika kronēta norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kura šautuvē kļūdījās vienu reizi, finišēdama pēc 21 minūtes un 13,1 sekundes.

Sudrabu izcīnīja amerikāniete Suzana Danklī, kura šāva precīzi un bija 6,8 sekundes lēnāka, bet trešā ar vienu kļūdu un 21,3 sekunžu deficītu bija čehiete Lucija Harvātova.

Ceturtā 4,3 sekundes aiz goda pjedestāla bija ukrainiete Olena Pidrušna, piekto vietu ieņēma vāciete Denīze Hermana, bet pirmo sešinieku noslēdza itāliete Liza Vitoci.

Bendika pirmajā ugunslīnijā neaizvēra otro mērķi, bet otrajā bija nekļūdīga. Viņa čempionei zaudēja 46,9 sekundes, bet pirmais sešinieks bija desmit sekunžu attālumā. Cēsniecei trasē bija 37. ātrākais solis.

Tikmēr Jūlija Matvijenko neaizvēra divus mērķus, čempionei zaudējot teju četrarpus minūtes un ieņemot 88.vietu. Savukārt Sanita Buliņa savā debijā noslēpoja trīs soda apļus, čempionei zaudēja nepilnas sešas minūtes un ierindojās 98.pozīcijā 101 biatlonistes konkurencē.

Pamatīgu fiasko piedzīvoja spēcīgās norvēģietes Ingrīda Lanmarka Tandrevolla un Tirila Ekhofa, kuras ar četrām un sešām kļūdām bija pirmā sešdesmitnieka beigās, knapi kvalificējoties iedzīšanai.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 545 punktiem ir šodien septītajā vietā finišējusī itāliete Doroteja Vīrere, otro vietu ar 524 punktiem ieņem Ekhofa, bet trešā ar 479 punktiem ir zviedriete Hanna Ēberja, kura sprintā bija 18.vietā. Bendika iekrājusi 118 punktus, kas dod 41.vietu.

Sprintā pirmā ar 266 punktiem ir Vīrere, otro vietu ar 248 punktiem ieņem Ulsbū-Reiselanna, kamēr trešajā pozīcijā ar 195 punktiem atrodama Ekhofa, kura par punktu apsteidz Hermanu un Ēberju. Bendikai 59 punkti dod 35.vietu.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Zviedrijas trasē Estešundā Bendika ar vienu kļūdu šaušanā stāvus ierindojās 17.vietā., bet Matvijenko ar piecām kļūdām ugunslīnijā ieņēma 93.vietu 94 startējušo sportistu vidū.

Šosezon sprintā Bendika Pasaules kausa posmā Estešundā ierindojās 34.vietā, Hohfilcenē bija divas vietas zemāk, 45.vietu ieņēma Legrānā-Bornānā, 72.vietā ar četrām kļūdām šaušanā viņa bija Oberhofā, un 23.vietā, sašaujot visus mērķus, - Rūpoldingā.

Matvijenko Estešundā sprintā ierindojās 104., Hohfilcenē - 89.vietā un Rūpoldingā - 105.vietā. Savukārt Buliņai šī ir debija augstākā ranga sacensībās.

Pasaules čempionāta pirmajā disciplīnā 4x6 kilometru jauktajā stafetē Latvija ceturtdien trešajā posmā tika noķerta par apli un finišēja 21.vietā 27 komandu vidū.

Sestdien pasaules čempionātā norisināsies desmit kilometru sprints kungiem, bet svētdien notiks sacensības iedzīšanā. Nākamnedēļ medaļu komplekti tiks dalīti individuālajās distancēs, jauktajā pāru stafetē, stafetēs un sacensībās ar kopēju startu.

Šogad Latvijas biatlona izlasi pasaules čempionātā pārstāvēs Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Baiba Bendika, Julija Matvijenko, Ieva Pūce un Sanita Buliņa.

Līdzi devušies treneri Māris Čakars, Ilmārs Bricis un Pērs Ūlavs Treteruds, fizioterapeits Arnis Noveičuks un servisa personāls - Reinis Korsunovs un Oļegs Pidhačnijs.

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu