Bertāns izpilda "tālmetienu krusu", "Himki" izcīna uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: bckhimki.com

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns piektdien guva 18 punktus Vienotās līgas spēlē, palīdzēdams Maskavas apgabala "Himki" komandai izcīnīt uzvaru.

Maskavieši Kazahstānas pilsētā Aktebē ar rezultātu 91:88 (24:24, 23:13, 29:22, 15:29) pārspēja "Astana" vienību.

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 26 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā grozā raidīja sešus no 13 "trejačiem", bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, divas reizes pārkāpa noteikumus un iekrāja 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Jāņa Timmas nebija šī mača pieteikumā, bet nedēļas nogalē viņš piedalīsies Vienotās līgas Visu zvaigžņu spēlē. Tāpat nespēlēja "Himki" komandas līderis Aleksejs Šveds.

Maskavas komandā ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Devins Bukers, bet pretiniekiem 24 punkti bija Malkomam Hilam.

"Himki" ar 17 uzvarām 18 spēlēs ieņem pirmo vietu kopvērtējuma tabulā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu