Video ⟩ Joks vai krāpniecība? Internetā arī latvieši pērk pa gabaliņam no Veneras (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Venera
Venera Foto: Pixabay

Internetā iespējams nopirkt gabaliņu vienas no Saules sistēmas planētām Veneras. Interesanti, ka paši tirgotāji pat izsniedz sertifikātu. Vai tas ir joks, par ko samaksāta nauda, vai tā ir krāpniecība vai tomēr ieguldījums nākotnē, skaidro raidījums "Bez Tabu".

Video: "Bez Tabu" sižets

Raidījuma "Bez Tabu" uzrunātie iedzīvotāji Rīgā galvenokārt uzskata, ka planētas Veneras gabaliņa iegādāšanās ir lieka naudas tērēšana, turklāt šobrīd nemaz neesot iespējams nokļūt līdz turienei.

Izrādās, ka nopirkt vietu uz 150 miljonus kilometru attālās Veneras ir vieglāk un lētāk nekā noīrēt dzīvokli pašā Rīgas centrā. Planētas tirgošanā iesaistījusies arī Latvijas interneta vietne "lieliskadavana.lv".

Raidījums uzzināja, ka galvenais tirgotājs ir pašpasludinātā Mēness vēstniecība Baltijā. Tiesa, radušās problēmas, jo pati norādītā mājaslapa nemaz nedarbojas. Mēness vēstniecības Baltijā adrese norādīta Bruņinieku iela 5, Rīgā, kas nozīmē, ka tā atrodas vienā ēkā ar Rīgas 1. slimnīcu.

Slimnīcas reģistratūrā uzrunātā darbiniece atzīst, ka pirmo reizi dzird par šādu vēstniecību. Tikmēr administrācijā noskaidrojas, ka slimnīcas vadība izvērtē, kam telpas tiek nodotas nomā.

"Ziniet, kas ir, principā mēs plānojam šo te lietu drīz, jau pavisam drīz, atdot igauņiem. Mēs jau to darām 10 gadus. Es teiktu, vismaz 1000 gabalus laikam nopirka – pa trim Baltijas valstīm," raidījumam "Bez Tabu" atklāja Mēness vēstniecības Baltijā pārstāvis Aleksandrs.

"Ziniet, es vienmēr atbildu, ka mēs esam tikai pārstāvji, ja. Un, ja cilvēkiem ir, kā teikt, dziļāka interese, viņš vienmēr var uzrakstīt tam pašam Denisam Houpam un pajautāt. Juridiskā puse, visa, kas ir, vispirms balstīta uz ASV likumiem. Otra lieta, ka viņš to organizē, viņš uzskata, ka viņš pārdod tās tiesības tālāk. Vai tas sertifikāts ko dos, galu galā, nu, jautājums," turpināja Aleksandrs.

Latvijas Universitātes pētnieks astronoms Ilgonis Vilks, stāvot līdzās augstskolas telpās izvietotajai astronomijas izstādei, uzsver, ka no juridiskā viedokļa nācijām nepieder kosmoss. Tiesa gan, šāds līgums nebūt nav atbalstīts visā pasaulē. Līdz ar to atsevišķi darboņi izmantojuši robus valstu likumos un uzsākuši tirgošanos ar debess ķermeņiem.

"Vienmēr tām īpašuma tiesībām ir otrā puse. Saprotiet, cilvēkiem jāspēj kaut kādā veidā izmantot savu īpašumu. Cik reāli ir kādam aizlidot uz Veneru. Un – kāpēc vispār vajadzētu pirkt zemi uz Veneras. Tur ir šausmīgi karsts, tur ir ļoti nepatīkami uzturēties, jo ir +475 grādu (pēc Celsija) temperatūra," sacīja Vilks.

Iepriekš minētais kungs no ASV – Deniss Houps – līdz šim notirgojis jau vairākus miljonus zemesgabalu uz Mēness, Veneras, Marsa un citām planētām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu