Dukuri Siguldā izcīna dubultuzvaru Pasaules kausa posmā un Eiropas čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē 11.reiz pēc kārtas kļuva par Eiropas čempionu un devīto reizi uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, otrajā vietā finišējot Tomasam Dukuram.

Pirmajā braucienā īsi pirms M.Dukura dienvidkorejietis Sunbins Juns sasniedza jaunu trases rekordu, bet latvietis trasē devās ar desmito kārtas numuru un ar labu, bet ne perfektu braucienu spēja par 0,21 sekundi uzlabot sāncenša laiku.

Tomass Dukurs startēja ar 13.numuru un teicami veica trases augšdaļu, lejā kļūdoties. Tas viņam pēc pirmā brauciena deva trešo vietu 0,39 sekundes aiz brāļa.

Otrajā braucienā dienvidkorejietis Seungi Jungs kā pirmais izrāva skeletonu no starta gropes un zaudēja cerības uz medaļu. Gandrīz visus bortus trasē skāra krievs Aleksandrs Tretjakovs, zaudēdams 0,06 sekundes divu braucienu summā vācietim Fēliksam Keizingeram.

T.Dukurs veica lielisku braucienu, Keizingeru apsteidzot par 0,48 sekundēm un nodrošinot vismaz trešo vietu. Olimpiskais čempions Juns kļūdījās padaudz un zaudēja Tomasam 0,25 sekundes.

M.Dukurs veica ideālu braucienu, laboja trases rekordu, kurš tagad ir 49,94 sekundes, un 30 skeletonistu konkurencē kļuva par vienpadsmitkārtēju Eiropas čempionu un Pasaules kausa uzvarētāju kopvērtējumā.

"Vienkārši, protams, nebija, bet ļoti gatavojāmies šīm sacensībām, un paldies komandai, paldies ģimenei, paldies visiem, kas atnāca un juta līdzi, jo emocijas tiešām nāca pāri malām. Ja parasti ir jāņem kāds enerģijas dzēriens, tad šoreiz tas nebija jādara, jo ar to būtu jau par daudz," teica Martins Dukurs intervijā Latvijas televīzijai pēc apbalvošanas ceremonijas.

"Viegli nebija, jo mājas sacensību atmosfēra uzliek arī atbildību un nevajadzīgu nervozitāti. Pirmajā braucienā negāja tik labi, bet izdevās savākties, un iznākums ir ļoti labs. Šīs sacensības pirms pasaules čempionāta varbūt būs labs stimuls, lai vieglāk būtu startēt Altenbergā," apmierināts ar padarīto bija arī Tomass Dukurs.

Pērn M.Dukurs Īglsas trasē tika kronēts par Eiropas čempionu, Vecā kontinenta meistarsacīkstēs triumfējot desmito reizi pēc kārtas, kamēr Tomass Dukurs ieņēma ceturto vietu.

Brāļi Dukuri trīs reizes vēsturē bija izcīnījuši dubultuzvaras - 2012., 2014. un 2017.gadā, bet īpaši unikāls bija 2016.gads, kad latvieši sasniedza identisku rezultātu un abi tika pie zelta.

Tāpat sestdien noslēdzās Pasaules kausa sezona skeletonā vīriem. M.Dukurs no 2010. līdz 2017.gadam astoņus gadus pēc kārtas triumfēja kopvērtējumā, bet iepriekšējās divās sezonās Lielo kristāla globusu saņēma dienvidkorejietis Sunbins Juns un krievs Aleksandrs Tretjakovs.

Līdz ar uzvaru pēdējā posmā M.Dukurs ar 1665 punktiem devīto reizi svinēja uzvaru kopvērtējumā, par 62 punktiem apsteidzot krievu Aleksandru Tretjakovu. Trešajā pozīcijā ar 1581 punktu finišēja dienvidkorejietis Sunbins Juns. T.Dukurs, kurš Siguldā pirmoreiz sezonā nokļuva uz Pasaules kausa posma pjedestāla, ar 1314 punktiem pakāpās uz sesto vietu.

Pirms Siguldas posma no septiņām šīs sezonas sacensībām Martins Dukurs uzvarējis divās - Īglsā un Sanktmoricā. Vēl viņa kontā trīs otrās vietas - divas Leikplesidā un viena Laplaņā -, kā arī pa ceturtajai un septītajai pozīcijai Vinterbergā un Kēnigszē. Tomass Dukurs šosezon pirms Siguldas bija bez goda pjedestāliem, taču trīsreiz finišējis pirmajā sešiniekā, Kēngiszē pārspējot brāli.

Iepriekšējā sezonā Siguldas trasē pēc ilga laika pārtraukuma notika Pasaules kausa posms skeletonā, kurā M.Dukurs bija otrais, piekāpjoties krievam Ņikitam Tregubovam, kamēr T.Dukurs ieņēma sesto vietu.

Tikmēr bobsleja divniekiem pirmais brauciens sāksies plkst.16.30, bet otrais brauciens būs pusotru stundu vēlāk.

Svētdien par Eiropas čempionāta medaļām sacentīsies bobslejisti un skeletonistes. Bobsleja divnieku sacensībās startēs Oskars Melbārdis, kurš līdzšinējo sezonu aizvadīja Eiropas kausā.

Pēc šī posma sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Pēc sezonas beigām M.Dukuram un Ķibermanim bija paredzēta 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologācija, tomēr koronavīrusa dēļ trases ievērtēšana šopavasar ir atcelta.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu